x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Laszlo Borbely: "Aş putea fi un preşedinte bun pentru România"

Laszlo Borbely: "Aş putea fi un preşedinte bun pentru România"

25 Iun 2009   •   00:00
Laszlo Borbely: "Aş putea fi un preşedinte bun pentru România"

Deputatul UDMR, Laszlo Borbely, preşedintele Comisiei de Politică Externă din Camera Deputaţilor, a declarat, astăzi, la Târgu Mureş că reprezintă una dintre propunerile Uniunii pentru a candida la prezidenţiale şi crede că ar putea fi un preşedinte bun pentru România.



"Da, aş putea fi un preşedinte bun pentru România. Un candidat de etnie maghiară are un singur handicap - a intrat în folclor: ce păcat că este ungur. Dacă putem trece de acest , să scoatem asta din mentalitatea unora, atunci peste patru (ani -n.r.) sau opt putem să discutăm altfel. Eu mă angajez cu toate motoarele, nu candidez doar de complezenţă, să bifez ceva. Mă angajez cu credinţa că aş fi un preşedinte bun", a susţinut Laszlo Borbely, citat de Agerpres.

Acesta a arătat însă că este o dorinţă generală în UDMR ca liderul formaţiunii să candideze şi că va depinde doar de el această decizie.

'Încă nu a luat o decizie definitivă. Dacă dânsul acceptă, nu este niciun fel de problemă şi îl susţine toată lumea. Dacă nu vrea, sunt alţi trei care şi-au asumat responsabilitatea: domnul senator Frunda, domnul deputat Kellemen Hunor şi persoana mea. Mâine (vineri - n.r.) vom avea o şedinţă a Consiliului Operativ la ora 11.00 (la Târgu Mureş - n.r.), vom discuta această problemă. La ora 5.00 (vineri - n.r.) vom avea o întâlnire cu preşedinţii judeţeni şi decizia se va lua sâmbătă la CRU. Noi între noi nu am ajuns la o concluzie finală, deşi am discutat', a spus Borbely.

Deputatul a precizat că, dacă alte partide şi-au desemnat deja candidaţii, UDMR are patru oameni care ar putea să participe cu succes în această campanie.

'Dar nu asta este problema principală a UDMR. Această candidatură este importantă pentru că cel care va fi, va exprima punctul de vedere a comunităţii maghiare. Este o sarcină dată cuiva. Noi ştim că deocamdată nu avem şanse foarte mari să accedem la această funcţie, dar considerăm că trebuie să ne auzim vocea şi să demonstrăm, cum am făcut-o din 1996, că putem face faţă oricărei provocări, chiar, cel care va fi să fie un preşedinte bun al României şi să demontăm încetul cu încetul că suntem cetăţeni ai României', a arătat Laszlo Borbely.

Acesta a spus că desemnarea candidatului la Preşedinţie este privită cu lejeritate în UDMR şi că dacă se va decide cine câştigă şi cine pierde, adică cine va fi candidat şi cine nu, 'asta nu este un capăt de ţară, ci democraţie'.

'Eu vreau să stăm jos şi să discutăm să vedem cine este cel mai eficient să adune mai multe voturi. Acum va fi puţin mai dificil pentru că sunt numai alegeri prezidenţiale. Dacă vorbim de domnul Kelemen sau de mine, vom analiza care poate aduce mai multe voturi. Dacă vorbim de domnul Frunda, el ar putea, chiar este foarte apreciat chiar în sondajele de opinie, este unul dintre cei mai populari politicieni din UDMR. El ar putea să facă faţă şi să aducă voturi', a precizat Laszlo Borbely. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic