x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lăzăroiu: Pentru regionalizare merită să cadă Guvernul

Lăzăroiu: Pentru regionalizare merită să cadă Guvernul

19 Oct 2011   •   09:15
Lăzăroiu: Pentru regionalizare merită să cadă Guvernul

Fostul ministru al Muncii Sebastian Lazaroiu spune ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt vazuti drept "escroci sau visatori" in USL, ca ar merita sa cada Guvernul pentru a se face regionalizarea si ca, inainte de a fi suspendat Traian Basescu, se va desfiinta USL si PSD "il va suspenda" pe Ponta.

"De ce nu mai cred liberalii si social-democratii in USL? De ce acum cateva luni credeau si acum nu mai cred? Hai sa spunem lucrurilor pe nume: in primul rand, obiectivul fixat de 50 plus unu este nerealist - oamenilor le place sa creada in tinte care pot fi atinse. Ponta si Antonescu sunt priviti acum in cele doua partide fie ca doi visatori, fie ca doi escroci. Nici una din ipostaze nu-i face lideri demni de urmat", spune Sebastian Lazaroiu, intr-un interviu acordat Ziare.com.

In alta ordine de idei, chestionat in legatura cu reformele actualei Puteri, Lazaroiu a mentionat, ca fiind "mari realizari", Legea educatiei, Codurile in justitie, Codul Muncii, Legea salarizarii bugetarilor, Legea pensiilor si mica reforma in justitie. Recunoaste, insa, ca regionalizarea este una din "restantele" actualei guvernari, alaturi de votul uninominal sau reforma Parlamentului.

"Legea educatiei, Codurile in justitie, Codul muncii, Legea salarizarii bugetarilor, Legea pensiilor, mica reforma in justitie. S-au facut. Si e un pas inainte. Mari realizari. Restante - regionalizare/descentralizare, vot uninominal, vot prin corespondenta, Constitutia, reforma Parlamentului. Toate acestea mi se par importante. Dar, dintre toate, parca regionalizarea mi se pare de cea mai mare importanta. Si urgenta. Asa e, UDMR nu vrea. Si e pacat. Dar e atat de important acest proiect pentru Romania incat o amanare ar fi un dezastru. Inseamna patru ani pierduti. De deblocat se poate debloca doar prin asumarea raspunderii. Pana la urma, regionalizarea e atat de importanta incat merita sa cada un guvern pentru ea", a mai spus Lazaroiu.

×