x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii vor lege pentru intonarea imnului de stat la deschiderea fiecărei şedinte a Parlamentului

Liberalii vor lege pentru intonarea imnului de stat la deschiderea fiecărei şedinte a Parlamentului

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   14:30
Liberalii vor lege pentru intonarea imnului de stat la deschiderea fiecărei şedinte a Parlamentului

Deputatul liberal Gigel Știrbu și președintele Senatului, liberala Alina Gorghiu, au depus proiecte de modificare a Regulamentului Senatului, a Regulamentului Camerei Deputaților, precum și a Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, pentru intonarea imnului de stat.

Potrivit celor trei proiecte de modificare a Regulamentului Senatului, a Regulamentului Camerei Deputaților, precum și a Regulamentului activităților comune ale Camerei Deputaților și Senatului, Gorghiu și Știrbu vor intonarea imnului României înaintea oricărei ședințe de plen.

Proiectele au articol unic: „Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 8/1994, republicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 481 din 28 iunie 2016, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează: Articolul 145 se completează cu un nou alineat 11), după cum urmează: La deschiderea şedinţelor Camerei Deputaţilor se intonează imnul naţional al României”.

Proiectele de hotărâre sunt înaintate spre dezbatere și adoptare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lege imn ședințe parlament