x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lege pentru etnici în instituţii

Lege pentru etnici în instituţii

29 Iun 2009   •   00:00

Senatorul UDMR Frunda Gyorgy a declarat că ar vrea o lege care să instituie reprezentarea etnică proporţională la nivelul instituţiilor deconcentrate.



"Important e să ducem în faţa PE problema demisiei (demiterii - n.r.) conducătorilor maghiari din toate instituţiile deconcentrate. Este o problemă cu care se ocupă Uniunea Europeană şi, dacă e nevoie, să cerem ca România să fie luată la întrebări pe treaba asta şi să obţinem o lege, în România, a reprezentării proporţionale a comunităţilor naţionale la nivelul instituţiilor deconcentrate şi, de ce nu, la nivel naţional", a declarat Frunda la Târgu Mureş.

Întrebat dacă aceasta ar presupune o reprezentare a maghiarilor în instituţii pe baza criteriului etnic, Frunda a răspuns afirmativ. "Da. Pe criteriu de reprezentare, pe criteriu etnic. Dacă suntem 7% din populaţia României, în 7% din instituţii să fim în poziţie de conducător. Dacă în Târgu Mureş suntem 45%, în proporţie de 45% să fim (şi în instituţii - n.r.) şi aşa mai departe", a arătat el, citat de Mediafax.

×
Subiecte în articol: politic