x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea minoritatilor, adoptata la pachet

Legea minoritatilor, adoptata la pachet

13 Mai 2005   •   00:00

Senatorul UDMR Eckstein Kovacs Peter propune ca Guvernul sa-si asume responsabilitatea pentru promovarea unui pachet de legi care sa includa reforma in justitie, Legea proprietatii si cea a minoritatilor, informeaza Rompres.

El a declarat ieri ca nu s-a consultat cu colegii sai din coalitia de guvernare, dar considera ca ar fi o solutie foarte buna ca Executivul sa vina in fata Parlamentului cu acest pachet de legi, care sa includa si Legea minoritatilor.

INTELEGERE. De altfel, conform unor surse citate de Mediafax, UDMR a sustinut raportul de ancheta al SRR si SRTV intocmit de reprezentantii Aliantei, tocmai pentru a obtine sprijin pe Legea minoritatilor. Conform acestei intelegeri, UDMR urma sa sustina varianta de raport a Aliantei PNL-PD la Comisia de ancheta a SRR si SRTV, urmand ca Alianta sa promoveze, in schimb, proiectul de lege al minoritatilor nationale intr-o forma convenabila pentru Uniune. "Negocierea" se pare ca a fost purtata la nivel inalt, sursele citate afirmand ca insusi liderul PNL, premierul Tariceanu, a fost cel care, intr-o discutie purtata in cursul zilei de ieri, i-a cerut sustinere reprezentantului UDMR pentru cauza Aliantei. In consecinta, Kelemen Hunor, care a refuzat sa comenteze aceste informatii, a renuntat la sustinerea amendamentelor in fata Comisiei. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic