x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii au pupat „piaţa endependenţi”

Liberalii au pupat „piaţa endependenţi”

de Marius Gîrlașiu    |    09 Iun 2016   •   13:20
Liberalii au pupat „piaţa endependenţi”
Sursa foto: ANAMARIA TOMA/ AGERPRES FOTO

Tensiunile din interiorul PNL au izbucnit ieri după rezultatul catastrofal al alegerilor locale din Capitală. Cu excepţia Ancăi Boagiu, liderul filialei de la Sectorul 2, toţi cei cinci preşedinţi de la sectoare au demisionat în bloc şi au cerut demisia secretarului general, Ilie Bolojan, pe care-l acuză că nu s-a implicat deloc în campanie. Tot ieri, Blaga şi Gorghiu s-ar fi întâlnit în secret cu Iohannis, însă conducerea PNL a negat întrevederea cu preşedintele.

„Văd că este isterie naţională cu mersul la Cotroceni sau la Parlament. Nu am fost nicăieri. Am plecat de la sediu, cu un scurt popas la masă cu domnul Blaga şi domnul Bolojan”, a negat Alina Gorghiu zvonurile conform cărora ieri la prânz s-ar fi întâlnit cu preşedintele la Palatul Cotroceni. „Orice e posibil între conducerea PNL şi Klaus Iohannis. Or fi vorbit despre probleme naţionale, despre Campionatul European de fotbal”, a comentat ironic liderul PSD Liviu Dragnea. Tensiunile dintre liberali izbucniseră de dimineaţă, când liderii organizaţiilor PNL de la sectoare au demisionat în bloc, cu excepţia Ancăi Boagiu, şefa de la Sectorul 2. Mai mult, liberalii bucureşteni i-au cerut demisia secretarului general al partidului, Ilie Bolojan, pe care l-au acuzat că nu s-a implicat deloc în campania electorală din Capitală. „Demisionez doar dacă-mi cere domnul Boc”, ar fi sunat replica sfidătoare a lui Bolojan, ales pentru al treilea mandat la primăria din Oradea. „Am solicitat demisia lui Bolojan pentru că nu a performat în calitate de şef de campanie. A lipsit din această campanie”, a declarat Mihai Voicu, cel care a condus până ieri filiala de la Sectorul 1. Prima propunere a liberalilor pentru Primăria Capitalei, Cristian Buşoi, a mers mai departe şi a cerut demisia conducerii partidului, care ar fi trebuit să-şi asume dezastrul înregistrat la Bucureşti.

S-au felicitat pentru scorul din țară

Spre seară, în şedinţa BPN, liberalii s-au felicitat pentru rezultatele obţinute în teritoriu, acolo unde PNL a câştigat peste o mie de primării, iar diferenţa faţă de social-democraţi a fost de numai 5%. Chiar şi aşa, apele din partid sunt departe de a se linişti, în condiţiile în care tot mai multe voci susţin că doar un Congres extraordinar ar tranşa disputele interne, prin accelerarea fuziunii dintre cele două tabere, vechii liberali şi foştii PDL-işti şi renunţarea la conducerea bicefală sub comanda unui şef unic. După demisia lui Cătălin Predoiu, organizaţia din Bucureşti ar putea fi preluată de Cristian Buşoi sau Teodor Atanasiu, însă mai nou a intrat în cărţi şi Adriana Săftoiu. „Nu s-a discutat niciun nume. Adriana Săftoiu poate fi un lider foarte bun, ca şi Cristian Buşoi sau Teodor Atanasiu. Sunt foarte mulţi colegi care pot ocupa această funcţie”, a explicat Gorghiu.

Avem doi oameni din ce în ce mai populari, şi domnul Iohannis, şi doamna Gorghiu. Asta înseamnă că în toamnă o să avem o victorie clară PSD - ALDE - UNPR. Victor Ponta, deputat PSD

 

×