x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii din Prahova, protest în faţa sediului central din Capitală: "Vrem partid liber(al)"

Liberalii din Prahova, protest în faţa sediului central din Capitală: "Vrem partid liber(al)"

27 Feb 2012   •   09:26
Liberalii din Prahova, protest în faţa sediului central din Capitală: "Vrem partid liber(al)"

Mai multi membri PNL din Prahova, nemultumiti de conducerea interimara a organizatiei, au venit sa ceara socoteala la Bucuresti. In fata sediului central al partidului, liberalii cer respectarea statutului PNL. Reprosurile s-au indreptat si catre Crin Antonescu, el fiind cel care a instalat, in luna decembrie, conducerea interimara de la PNL Prahova.

Sosit la sediul PNL, liderul partidului, Crin Antonescu, a admis faptul ca la filiala Prahova exista o problema, dar a spus ca acolo este nevoie de o conducere care sa lupte impotriva PDL.

"Suntem de la PNL Prahova si protestam fata de ceea ce s-a intamplat cu tineretul de acolo care a fost demis, Biroul judetean a fost demis, iar Biroul de studenti a fost demis. Am venit pentru a cere sa se tina cont si de parerile noastre", i-a spus un tanar protestatar liderului PNL, Crin Antonescu.

Presedintele PNL i-a raspuns ca situatia organizatiei Prahova se va rezolva prin luarea unor decizii conform statutului, aceasta problema fiind pe ordinea de zi a viitorului Comitet National Executiv al partidului.

Crin Antonescu a mai vorbit si cu o reprezentanta a filialei prahovene careia i-a spus ca organizatia PNL Prahova trebuie sa se bata cu PDL si cu Roberta Anastase.

"Nimeni nu vrea sa rezolve negativ pentru prahoveni. La Prahova cautam o solutie ca sa avem o organizatie care se bate cu PDL si cu doamna Anastase, nu care face jocurile doamnei Anastase. Asta consider eu ca e de bun simt", i-a spus Antonescu reprezentantei filialei.

Aproximativ 30-40 de persoane din organizatia PNL Prahova au venit, in aceasta dimineata, la sediul central al PNL, solicitand sa vorbeasca cu liderul partidului, Crin Antonescu, in vederea organizarii de alegeri "libere si corecte" la nivelul filialei.

In 19 decembrie 2011, liderul PNL Crin Antonescu a declarat ca BPC si CNEx au aprobat, prin vot secret, propunerea sa de demitere a presedintelui PNL Prahova, Adrian Semcu, impreuna cu Biroul organizatiei, si de a numi un birou si un presedinte interimar, in persoana lui Mircea Rosca.

Antonescu a spus ca a propus BPC demiterea lui Semcu intrucat acesta a revenit asupra demisiei din calitatea de presedinte al PNL Prahova chiar in sedinta BPC. "Fostul presedinte Adrian Semcu a revenit, acum, in sedinta, asupra demisiei. In calitate de presedinte, am propus BPC demitera presedintelui PNL Prahova si dizolvarea Biroului permanent teritoarial. Aceasta propunere a fost adoptata de BPC cu 25 de voturi 'pentru', 3 voturi 'impotiva' si trei abtineri, votul fiind secret", a spus atunci Antonescu.

El a precizat ca a propus BPC un Birou interimar al organizatiei prahovene alcatuit din 21 de membri, multi dintre ei din vechiul biroul, respectiv toti consilierii judeteni, toti fostii vicepresedinti si fostii parlamentari.

"Presedinte interimar al acestui organism este fostul vicepresedinte Mircea Rosca. Este o optiune care nu a fost a mea personala, ci consensuala, a Biroului. Am optat pentru o formula coerenta, care sa aiba determinare, hotarare si sa actioneze cat se poate de radical in Prahova, unul din campurile de batalie foarte importante ale anului viitor", a spus Antonescu.

"Motivele pentru care am solicitat demitere tin de nevoia ca o organizatie, intr-un an electoral, sa fuctioneze coerent si eficient - nu se putea in conditiile dinainte – si, doi - nevoia ca cei care conduc sa se afle in lupta reala cu actuala putere", a spus la acel moment Antonescu.

Adrian Semcu, presedinte al PNL Prahova, anuntase, pe 9 decembrie, ca demisioneaza din functie. Pe 12 decembrie el anunta, in cadrul sedintei Biroului Politic al PNL Prahova, ca renunta la demisie si ramane in functia de sef al filialei Prahova a PNL. Cu toate acestea, dupa plecarea acestuia de la sedinta Biroul Politic al organizatiei judetene cei prezenti au ales un nou presedinte interimar.

×