x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii, la primul scandal din era Gorghiu

Liberalii, la primul scandal din era Gorghiu

de Georgiana Ionita    |    11 Oct 2016   •   19:20
Liberalii, la primul scandal din era Gorghiu

Ședința săptămânală a PNL s-a lăsat ieri cu scandal după ce Lucia Varga și-a dat demisia din fruntea Organizației de Femei pentru că nu s-a regăsit pe listele pentru alegerile parlamentare. Deputat de Bihor, şefa femeilor liberale l-a acuzat pe secretarul general Ilie Bolojan că impune o adevarată dictatură în privinţa listelor cu viitorii senatori şi deputaţi.


Surse liberale spun că Lucia Varga ar fi dorit să candideze din nou pe listele PNL Bihor, însă nu a reușit să convingă conducerea filialei judeţene să-i ofere un loc eligibil. “Am cerut democrație, meritocrație și libertate de șanse în partid”, a reacţionat Lucia Varga după ședința cu scandal. Izbucnirea din spatele uşilor închise a stârnit însă ropote de aplauze în rândul reprezentanților PNL. „Nu o să poată fi toți actualii parlamentari pe locuri eligibile pe liste. Nu ar mai putea fi vorba despre împrospătarea listelor dacă defilăm cu aceeași parlamentari”, a reacţionat Alina Gorghiu la finalul ședinței. Acuzat de Lucia Varga că ar impune o adevarată dictatură în alcătuirea listelor, secretarul general al liberalilor, Ilie Bolojan, s-a apărat explicând că sunt mai mulți doritori decât numărul de locuri eligibile. „Nu se pune problema de dictatură, a fost un vot în organizaţie. Există mai multe persoane care și-au exprimat intenția de a candida decât locuri eligibile”, a şeful PNL Bihor.

Giurgiu i-a refuzat

După ce duminică s-a întâlnit cu jurnalista Denise Rifai pentru a discuta despre o eventuală candidatură la alegerile din iarnă, șefa liberalilor a anunţat că PNL a ofertat nu mai puțin de 50 de personalități din diverse domenii. "Cred că sunt cel puţin 50 de oameni din diverse domenii cărora le-am propus o apropiere faţă de PNL, de la oameni de afaceri, oameni de cultură, jurnalişti. Sunt oameni care au răspuns pozitiv şefilor de filială care le-au făcut aceste propuneri. Eu cred că semnalul pe care trebuie să-l dăm este acela că se împrospătează lista PNL", a explicat Gorghiu. Printre vedetele râvnite de liberali se numără și regizorul Tudor Giurgiu, cel care a regizat pelicula “De ce eu?” cu personajul Victor Ponta în rol negativ. Giurgiu ar fi declinat însă invitația de a se alătura liberalilor. Există zvonuri neconfirmate însă oficial că și omul de afaceri Ion Țiriac este vizat de liberali pentru a fi racolat în partid. O altă mare surpriză pe listele liberalilor este absența Ancăi Boagiu, o apropiată a lui Vasile Blaga, despre care surse din partid spun că ar sări din schemă la parlamentare.

Alina Gorghiu a înfruntat ieri primele tensiuni dintre liberali din postura de preşedinte unic al PNL

×