x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii schimbă căpeteniile în Capitală

Liberalii schimbă căpeteniile în Capitală

de Marius Gîrlașiu    |    08 Aug 2016   •   19:30
Liberalii schimbă căpeteniile în Capitală
Sursa foto: Adrian Manolache

Liberalii încep de astăzi alegerile interne pentru conducerile organizaţiilor celor şase sectoare ale Capitalei, prima filială care îşi alege liderul fiind cea de la Sectorul 6, unde s-au înscris şase candidaţi. Filialele din Bucureşti sunt singurele unde conducerea estea aleasă prin votul membrilor şi nu prin desemnare de la centru.

PNL Bucureşti demarează începând de azi alegerile interne în cele şase filiale ale partidului din sectoarele Capitalei. Prima organizaţie care-şi va alege preşedintele va fi cea din Sectorul 6, acolo unde s-au înscris în cursă nu mai puţin de şase candidaţi. Cele mai mari şanse le au  actualul lider, Aleodor Frâncu şi deputatul Răzvan Mironescu, cel care a candidat din partea PNL la primăria sectorului 6. Pe lângă funcţia de şef al filialei, liberalii vor alege şi prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarul executiv. Scrutinul intern va începe la ora 18:00, iar la eveniment vor fi prezenţi atât liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, cât şi prim-vicepreşedintele Adriana Săftoiu. În perioada următoare se vor organiza alegeri interne şi în celelalte cinci organizaţii de sector.

Premieră la Bucureşti

“Având în spate duşul rece de la locale, cred că oamenii ştiu că nu există altă variantă decât să mergem cu toate forţele unite înainte şi să încercăm să facem treabă cât mai bună la parlamentare”, a declarat Răzvan Mironescu pentru news.ro. Politologul Radu Carp şi-a anunţat şi el intenţia de a candida pentru şefia organizaţiei liberalilor din Sectorul 4. Carp va fi contracandidatul actualului şef al filialei, fostul deputat Marius Rogin. Cinci dintre cei şase lideri de la sectoare, care au demisionat după rezultatele slabe de la alegerile locale, se vor înscrie în cursa internă pentru a reveni în fruntea organizaţiilor. Filialele din Bucureşti sunt singurele în care conducerea este aleasă prin votul membrilor şi nu prin desemnarea de la centru, aşa cum s-a întâmplat în cazul filialelor din teritoriu.

 

Liberalul Cristian Buşoi este liderul filialei PNL Bucureşti ,după demisia lui Cătălin Predoiu

 

×