x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii se contrazic pe legalitatea votului pe starea de alertă. Ciolacu a vrut să oprească plenul

Liberalii se contrazic pe legalitatea votului pe starea de alertă. Ciolacu a vrut să oprească plenul

20 Mai 2020   •   16:44
Liberalii se contrazic pe legalitatea votului pe starea de alertă. Ciolacu a vrut să oprească plenul

Relu Fenechiu (PNL) a spus în plenul Camerei Deputaților că votul pentru starea de alertă nu este legal, iar preşedintele Camerei, Marcel Ciolacu a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor. Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, l-a contrazis pe Fenechiu şi a cerut continuarea procedurii.

„Hotărârea de Guvern este un act administrativ care se dă în executarea unei legi şi care în nicio ţară normală nu poate fi aprobată de Parlament”, a spus senatorul liberal Relu Fenechiu.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a vrut să oprească plenul în urma acuzaţiilor aduse de Fenechiu.

„Domnule senator, cu permisiunea dumneavoastră, am înţeles că încălcăm legea pentru că propunem să votăm hotărârea de guvern. Spuneţi-ne că suspendăm procedura. Atunci eu suspend şedinţa, chem liderii, nu sunt un jurist aşa de marcant ca dumneavoastră, nu are rost să mai continuăm şedinţa. Este o afirmaţie gravă”, a spus Ciolacu.

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a intervenit pentru a calma spiritele şi a cerut continuarea procedurii, ignorând obiecţiile colegului său de partid.

„Cred că e o chestiune fundamnetală şi esenţială pe care o avem în discuţie şi pe care nu o putem pune sub sfera declaraţiilor politice (...). Vă rugăm să ducem procedura la capăt”, a spus Roman.

La această oră se dezbate şi se votează hotărârea de Guvern care instituie starea de alertă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: relu fenechiu