x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PSD ascund după uşă securea războiului

Liderii PSD ascund după uşă securea războiului

de George Hălărescu    |    06 Dec 2017   •   08:37
Liderii PSD ascund după uşă securea războiului
Sursa foto: Adrian Manolache

PSD a anunțat într-un scurt comunicat de presă că a anulat mitingul ce urma să aibă loc la Craiova, pe 9 decembrie, și renunță la organizarea celor care erau discutate să aibă loc în alte orașe, în contextul decesului Regelui Mihai.

Social-democraţii au motivat că „în aceste zile, cel mai important este să cinstim onoarea Majestăţii Sale”, iar „în aceste momente triste pentru toată naţiunea este mai important să ne gândim la ceea ce ne uneşte, la dezi­deratele la care aspiră toţi românii, de aici din ţară şi de pretutindeni”.

În contextul luptelor din interiorul partidului de guvernământ, unii dintre liderii PSD au anunțat public intenția de a organiza acţiuni de protest în toată ţara, „pentru a denunţa statul paralel şi ilegitim”. Secretarul general adjunct al parti­dului, Codrin Ştefănescu, a explicat că protestele se doreau a fi organizate împotriva abuzurilor, a ascultării telefoanelor, a încălcării drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

Mitingurile au trecut, tensiunile însă rămân

Problema statului paralel, dar mai ales conflictele din interiorul PSD au rămas deschise, chiar dacă securea războ­iului pare a fi îngropată, cel puţin pentru moment. Anterior anunţului făcut de Casa Regală a Româ­niei referitor la decesul Regelui Mihai, în PSD a fost fierbere mare. Tabe­rele s-au poziţionat pro şi contra lui Mihai Tudose şi implicit a organizării unor acţiuni de protest. De la Iaşi, primarul Mihai Chirica a spus că este împrotriva mitingurilor, deoarece nu ştie ce este statul paralel, în timp ce deputatul PSD Adrian Solomon a afirmat că nu vede oportun protestul, iar „statul paralel îl putem defini fiecare cum dorim, dar vedem că sunt instituţii sau persoane care ţin să acţioneze altfel decât hotărăşte poporul prin votul universal, liber exprimat în timpul alege­rilor”.

În sediul PSD este linişte. Aparentă sau nu, liderii partidului par să fi luat o pauză în a-şi arunca vorbe de ocară

Potrivit unor surse din inte­riorul partidului, 10 organi­zaţii judeţene s-au exprimat clar pentru organizarea unor acţiuni de stradă.

×
Subiecte în articol: miting psd anulat