x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii PSD spun că au o soluţie clară de premier și îi solicită preşedintelui Iohannis să nu arunce țara într-o criză politică

Liderii PSD spun că au o soluţie clară de premier și îi solicită preşedintelui Iohannis să nu arunce țara într-o criză politică

06 Feb 2020   •   12:06
Liderii PSD spun că au o soluţie clară de premier și îi solicită preşedintelui Iohannis să nu arunce țara într-o criză politică

Partidul Social Democrat anunţă că merge la consultările de la Palatul Cotroceni "cu o soluţie clară de premier", precizând că soluţia aleasă de preşedintele Klaus Iohannis de a nu da mandat PSD "doar va adânci criza în loc să o rezolve".


"Mergem la consultările de la Cotroceni cu o soluţie clară de premier susţinut de PSD şi Pro România. O soluţie raţională şi făcută în spiritul prevederilor constituţionale! Soluţia aleasă de preşedintele Iohannis, care a anunţat înaintea consultărilor că nu va da mandat PSD, doar va adânci criza în loc să o rezolve. PNL şi Orban nu au majoritate în acest moment. S-a văzut foarte clar ieri!", este mesajul postat, joi, pe pagina de Facebook a PSD.

Potrivit sursei citate, şeful statului are responsabilitatea, ca garant al respectării Constituţiei, să desemneze un premier care poate forma o majoritate. "Este responsabilitatea preşedintelui să nu arunce România într-o lungă criză politică, ale cărei costuri economice să fie suportate tot de români", adaugă sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că îl va propune pentru funcţia de premier pe Remus Pricopie, susţinut şi de Pro România.

Iohannis a declarat miercuri că este adeptul alegerilor anticipate. El a precizat, însă, că, în lipsa unei voinţe în acest sens, îşi doreşte să fie votat un Guvern care vine "cu o agendă reformatoare", format în jurul PNL.

"Dacă însă constat că partidele parlamentare nu doresc acest lucru sau nu reuşesc să înţeleagă acest lucru, atunci voi insista ca în continuare să fie votat un Guvern care vine cu o agendă reformatoare, un Guvern care este construit de şi în jurul Partidului Naţional Liberal, asta ca să fie foarte clar ce se va întâmpla în continuare", a punctat el.

Şeful statului a susţinut că, în prezent, PSD "nu doreşte reforme" şi a recomandat social-democraţilor "să stea în opoziţie". 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu remus pricopie