x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii USR-PLUS îi cer lui Mugur Isărescu să reevalueze numirea lui Dăncilă: Credibilitatea BNR e esențială

Liderii USR-PLUS îi cer lui Mugur Isărescu să reevalueze numirea lui Dăncilă: Credibilitatea BNR e esențială

de Alice Petrescu    |    19 Mai 2021   •   10:52
Liderii USR-PLUS îi cer lui Mugur Isărescu să reevalueze numirea lui Dăncilă: Credibilitatea BNR e esențială

Reprezentanții USR-PLUS îi cer guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, să reevalueze numirea celor doi noi consilieri Viorica Dăncilă şi Ioan Mircea Paşcu, motivând că este esențială credibilitatea instituției. ”Consilierii dintr-o instituţie publică atât de importantă trebuie selectaţi pe criterii clare de competenţă şi integritate, nu pentru că ”deschid uşi”, se arată într-un comunicat postat pe Facebook.

 ”Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangenţe cu economia ridică mari semne de întrebare. Consilierii dintr-o instituţie publică atât de importantă ca Banca Naţională a României trebuie selectaţi pe criterii clare de competenţă şi integritate, nu pentru că ”deschid uşi”, au mai scris liderii USR-PLUS.

Reamintim că fostul premier Viorica Dăncilă și fostul ministru al Apărării Ioan Mircea Pașcu au fost numiți consilieri în cadrul BNR. De la 1 iunie, Dăncilă va fi consultant pe Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde, iar Pașcu va fi consilier la Departamentul de Geopolitică.

×
Subiecte în articol: usr-plus viorica dancila Mircea Paşcu