x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PSD avertizează Viena: "Când Austria va solicita şefia OSCE, România va folosi dreptul de veto!"

Liderul PSD avertizează Viena: "Când Austria va solicita şefia OSCE, România va folosi dreptul de veto!"

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   10:39
Liderul PSD avertizează Viena: "Când Austria va solicita şefia OSCE, România va folosi dreptul de veto!"
Sursa foto: Lucian Alecu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anticipat primul gest concret pe care România îl va face împotriva Austriei, după refuzul aderării României la Schengen.

Liderul PSD a anunţat că în momentul în care autorităţile de la Viena vor cere votul ţării noastre pentru a prelua preşedinţia OSCE, şi România îşi va folosi dreptul de veto. "Dacă tu ai folosit un drept de veto nejustificat, atunci nu te aştepta, de exemplu, când Austria solicită să aibă şefia OSCE, ca România să nu folosească acelaşi drept de veto.

Vreau să fac o distincţie foarte clară între români şi austrieci şi decidenţii din Austria din acest moment şi România, fiindcă aţi văzut şi reacţiile de frustrare ale românilor care trăiesc în Austria, dar şi ale austriecilor de susţinere a românilor.

A fost un element pur de interes personal, de aceea există această supărare, o prioritate a ministrului de Interne şi a cancelarului, ceea ce ţine de votul din Austria", a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: Când Austria va solicita şefia OSCE, România va folosi dreptul de veto

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu austria osce