x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sesiune extraordinară la Cameră: Deputaţii au aprobat ordonanţa privind indexarea pensiilor

Sesiune extraordinară la Cameră: Deputaţii au aprobat ordonanţa privind indexarea pensiilor

29 Ian 2013   •   12:20
Sesiune extraordinară la Cameră: Deputaţii au aprobat ordonanţa privind indexarea pensiilor
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images
UPDATE 14:05 - Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat cererea de reexaminare pe care preşedintele Traian Băsescu a înaintat-o Parlamentului referitoare la proiectul de lege privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă iar premierul Victor Ponta a anunţat că va avea o nouă întâlnire cu şeful statului pentru a reglementa data la care va intra în vigoare noul Cod.

Cererea de reexaminare a fost aprobată cu 307 voturi pentru, două împotrivă şi trei abţineri. Pentru susţinerea documentului s-au pronunţat grupurile parlamentare ale PSD, PNL, PDL, UDMR, PP-DD.

UPDATE 13:55
- Proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.1/2013 pentru modificarea legii privind sistemul unitar de pensii publice a fost aprobat marţi de Camera Deputaţilor cu 307 voturi 'pentru', două 'împotrivă' şi patru 'abţineri'. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

.................

Sesiune extraordinară la Camera Deputaţilor pentru a vota majorarea pensiilor şi organizarea instanţelor judecătoreşti.

Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi se regăsesc reexaminarea, la cererea preşedintelui României, a proiectului de lege privind unele măsuri pentru degrevarea instanţelor judecătoreşti, precum şi pentru pregătirea punerii în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi ordonanţa de urgenţă privind majorarea pensiilor cu 4%.

De asemenea, ordinea de zi include proiectul de lege pentru aprobarea unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar.

Ponta prezintă bugetul pe 2013 grupurilor USL, UDMR şi minorităţilor naţionale


Premierul Victor Ponta va participa la şedinţele grupurilor parlamentare ale USL, UDMR şi minorităţilor naţionale pentru a face prezentări ale bugetului de stat pe 2013.

De la ora 13:00, Ponta are programată participarea la şedinţa grupului minorităţilor naţionale, iar de la ora 14:00 la şedinţa grupului UDMR.

Aseară, premierul a spus că va prezenta proiectul de buget şi grupului parlamentar PPDD, care-şi doreşte o discuţie pe această temă. Grupul PDL nu a răspuns însă la propunerea de organizare a unei discuţii pe subiectul bugetului de stat.

×