x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea la Congresul PES: PSD va câştiga alegerile în România şi PSOE în Spania

Liviu Dragnea la Congresul PES: PSD va câştiga alegerile în România şi PSOE în Spania

22 Feb 2019   •   21:15
Liviu Dragnea la Congresul PES: PSD va câştiga alegerile în România şi PSOE în Spania

Partidul Social Democrat va câştiga alegerile în România şi PSOE (Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol) în Spania, s-a declarat convins preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în cadrul unui discurs susţinut la Congresul Partidului Socialiştilor Europeni (PES) de la Madrid, afirmând că executivul de la Bucureşti a dovedit că "un guvern social-democrat poate micşora taxele, poate creşte salariile, poate creşte pensiile, poate reda speranţa pentru tineri".

"În ultimii ani, graţie guvernului nostru, care a depus toate eforturile pentru a îmbunătăţi viaţa de zi cu zi, salariul minim a crescut în doi ani de zile cu peste 50%. Pensiile au crescut şi vor creşte în fiecare an în aşa fel încât în 2020 practic nicio pensie nu va fi mai mică decât dublul de la începutul mandatului din 2017. În condiţiile în care am redus şi taxele pentru cetăţeni - impozitul pe venit şi taxele pentru mediul de afaceri - cei de dreapta ne-au zis mereu că aşa ceva nu se poate, că nu trebuie să mărim pensiile, că nu trebuie să mărim salariile pentru că nu sunt bani", a spus Dragnea în discursul său susţinut în limba română, după o scurtă introducere în engleză.

"Noi am arătat că un guvern social-democrat poate micşora taxele, poate creşte salariile, poate creşte pensiile, poate reda speranţa pentru tineri. Nu a fost uşor şi nu va fi uşor nici de acum înainte", a adăugat liderul PSD.

Liviu Dragnea a subliniat că miza alegerilor pentru Parlamentul European este uriaşă. "Vorbim de viitorul Europei, de viitorul nostru, al meu, al dvs., al copiilor noştri, al părinţilor noştri. Împreună cu partidele surori din Europa, social-democraţii trebuie să restabilim dreptatea, să construim un nou contract social pentru Europa şi pentru toţi cetăţenii Europei. Eu sunt absolut convins că o putem face. Partidul Social Democrat în România va câştiga alegerile şi sunt convins că şi PSOE va câştiga alegerile în Spania. Sunt convins că românii din Spania au aşteptări mari de la voi şi că nu-i veţi înşela. Şi sunt convins că o să vă voteze", a mai spus Dragnea, fiind aplaudat de o parte a sălii.

El a mai spus că pentru a atinge toate aceste obiective este nevoie ca social-democraţii să lupte până la capăt pentru valorile lor. "Apărarea democraţiei, apărarea drepturilor cetăţenilor, a unui sistem just şi transparent reprezintă linii directoare pentru care trebuie să luptăm împreună", a mai spus Dragnea.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: psd alegeri dragnea