x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dragnea: Iohannis să stea liniştit, nu îl suspendăm, dar Guvernul nu poate sta la fel de liniştit

Dragnea: Iohannis să stea liniştit, nu îl suspendăm, dar Guvernul nu poate sta la fel de liniştit

25 Mai 2016   •   22:10
Dragnea: Iohannis să stea liniştit, nu îl suspendăm, dar Guvernul nu poate sta la fel de liniştit

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri seară, la Bistriţa, că preşedintele Klaus Iohannis poate "să stea liniştit", pentru că social-democraţii nu intenţionează să declanşeze procedura de suspendare a sa din funcţie, dar că în schimb nu la fel de liniştit poate sta Guvernul Cioloş, pe care l-a calificat drept neperformant şi drept un posibil "risc de securitate naţională".

Afirmaţia a venit în replică la declaraţiile făcute de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a vorbit despre posibile intenţii ale PSD de a demite Executivul şi de a-l suspenda pe preşedintele ţării.

"Mi-e greu să fiu serios la asemenea prostii. Trebuie să fiu foarte atent, să îmi găsesc cuvintele potrivite, pentru că, totuşi, vorbim de o doamnă care trebuie respectată, nu? Nu există aşa ceva în planul nostru, suspendarea preşedintelui. Sincer, nu pot să comentez, că sunt prostii. (...) Domnul preşedinte Iohannis să stea liniştit, că nu îl suspendăm, nu avem de gând să facem asta. Guvernul nu poate să stea la fel de liniştit, pentru că guvernează din ce în ce mai rău. Dacă domnul prim-ministru Cioloş nu înţelege că mai sunt unii miniştri care trebuie schimbaţi, pentru că deja au început să producă prejudicii serioase pentru statul român, atunci îşi asumă riscuri foarte mari şi poate să fie considerat părtaş la aceste prejudicii. (...) Dacă va continua să protejeze membri ai Cabinetului care sunt neperformanţi, atunci sigur că o să ne gândim serios dacă păstrarea Guvernului nu începe să devină un risc de securitate naţională", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PSD consideră că afirmaţiile venite din partea Alinei Gorghiu sunt generate de "disperarea" liberalilor, care nu reuşesc să crească în sondaje.

"Probabil că aceste declaraţii pe care le fac cei de la liberali sunt generate de disperare. N-am reuşit să văd nici eu, nici alţi colegi de-ai mei la ei un proiect sau un plan, o strategie pe care să o prezinte cuiva. Nu ştiu decât să spună lucruri despre noi. Încearcă să facă tot felul de alianţe, am văzut şi la Bucureşti, să se unească, să se retragă unii, să rămână alţii, nepropunând nimic pentru bucureşteni. Sunt afirmaţii făcute de liderii unui partid care scade în fiecare zi în sondaje, pentru că nu propun nimic, au şi lupte interne foarte serioase", este de părere Liviu Dragnea.

Întrebat despre o posibilă moţiune de cenzură, Dragnea a spus că acest lucru îi este cerut de către colegii de partid, dar că varianta este încă analizată, deoarece există posibilitatea ca noul guvern să fie "la fel de slab" şi să aibă nevoie de luni bune pentru a se adapta, ceea ce ar putea duce România într-o zonă de instabilitate.

Liviu Dragnea consideră că printre ministerele care au în prezent o activitate "foarte proastă, cu efecte negative serioase" se numără Ministerul Agriculturii, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Mediului, în timp ce calificativul "bine" l-a acordat celor de la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul de Externe.

Preşedintele PSD a început, miercuri seara, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care a participat la inaugurarea noului sediul al primăriei comunei Lechinţa şi a unui ansamblu arhitectural completat cu o fântână arteziană, care a fost amplasat în faţa Palatului Administrativ din municipiul Bistriţa. Joi, Liviu Dragnea va face o deplasare şi în oraşul-staţiune Sângeorz-Băi. AGERPRES

×