x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea va merge miercuri la consultări la Palatul Cotroceni

Liviu Dragnea va merge miercuri la consultări la Palatul Cotroceni

20 Dec 2016   •   15:17
Liviu Dragnea va merge miercuri la consultări la Palatul Cotroceni
Sursa foto: wikimedia

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că a primit răspuns favorabil de la şeful statului privind participarea la consultările de la Palatul Cotroceni alături de ALDE

"Vreau să vă informez că am primit răspunsul de la preşedintele României la solicitarea noastră privind participarea în comun cu ALDE la consultările de la Cotroceni. Preşedintele este de acord să mergem împreună mâine, la ora 11,00, pentru a face propunerea din partea noastră pentru postul de prim-ministru",
a declarat Dragnea la reuniunea grupurilor parlamentare social-democrate. 

În ceea ce priveşte perioada următoare, liderul PSD i-a rugat pe parlamentarii partidului să nu plece în vacanţă, pentru că, dacă premierul va fi desemnat şi guvernul instalat, să participe la finalizarea bugetului pe anul viitor. 

"Nu vă angajaţi în nicio vacanţă pentru că sper ca foarte curând, foarte rapid, preşedintele să accepte propunerea noastră de prim-ministru, să desemneze, să putem instala Guvernul săptămâna viitoare, pentru a avea buget până cel mai târziu 15 ianuarie, în jurul acestei date. Din punctul nostru de vedere, bugetul este realizat, după instalarea Guvernului mai rămân câteva zile pentru a se face discuţia cu fiecare ministru în parte, pentru a se face fila de buget pentru fiecare minister. În aceste condiţii, până în 15 ianuarie sunteţi disponibili. Şi chiar era foarte urât să începem Parlamentul cu o vacanţă. Eu cred că nu sunteţi foarte obosiţi după campania electorală şi cred că ceea ce am spus tuturor românilor în ultimele două luni trebuie să se realizeze. Bugetul este, poate, cea mai importantă lege", a argumentat Liviu Dragnea. 

El a adăugat că vor veni, de asemenea, multe legi importante care trebuie adoptate în calendarul pe care l-a prezentat în campanie şi pe care românii l-au votat. 

"Şi pentru asta vreau să fiţi prezenţi. Vreau ca împreună, şi deputaţi şi senatori, să reuşim ceea ce e normal să realizăm, ceea ce e normal într-o democraţie - Parlamentul să fie o instituţie respectată şi Parlamentul şi parlamentarii vor fi respectaţi de către români atunci când vor vedea că lucrează în primul rând pentru ei. Şi din ceea ce se întâmplă în Parlament rezultă lucruri bune pentru oameni. Închei cu rugămintea de la congres: să luaţi în serios fiecare cuvânt de-al meu şi vom fi foarte buni prieteni", le-a mai spus preşedintele PSD senatorilor şi deputaţilor social-democraţi.

Sursa: Agerpres

 

Citeşte şi:

Alina Gorghiu: M-am simţit boboc de senator

 

Eugen Nicolicea şi Şerban Nicolae, propuşi lideri ai grupurilor parlamentare PSD

 

Cea mai nouă propunere a PSD pentru funcţia de premier! Nimeni nu se aştepta la el

×
Subiecte în articol: liviu dragnea ALDE consultari partide