x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea vrea noi măsuri pentru fermieri: Vom aloca mai mulți bani pentru agricultură

Liviu Dragnea vrea noi măsuri pentru fermieri: Vom aloca mai mulți bani pentru agricultură

17 Mai 2019   •   12:36
Liviu Dragnea vrea noi măsuri pentru fermieri: Vom aloca mai mulți bani pentru agricultură

Liviu Dragnea promite alocarea de finațări substanțiale pentru fermierii din România. Liderul PSD susține că prin alocări de bani, România poate deveni fruntașă la producția agricolă din Europa, aspect la care colaborează Ministerul Agriculturii cu Ministerul de Finanțe.

„ Pentru cei care trec de 1 mai, rămâne ca în programul actual, doar că și aici mărim de la 3.000 la 4.000 de euro, și extindem și cu alte tipuri de legume. Vrem să ajungem la zece tipuri de plante în legumicultură. Acum lucrează Ministerul Agriculturii cu Ministerul de Finanțe, pentru a vedea care este cel mai bun pachet de facilități. Ori se acordă garanție până la 80%, ori se subvenționează dobânda, un pachet care să le cuprindă pe amândouă”, a declarat Liviu Dragnea, la Topoloveni, Argeș.

În ceea ce privește creșterea accelerată a prețurilor, inclusiv prețul legumelor, liderul PSD a declarat că nu există măsuri administrative pentru a micșora prețurile, însă, prin intermediul OUG 114 pentru a temporiza Roborul, care este un alt indice și va genera dobânzi mai mici la credite, a precizat Liviu Dragnea. 

”Ceea ce facem noi și am făcut mereu este să mărim veniturile, pentru că aceste prețuri cresc mereu. Pentru prima dată în istoria țării, salariul mediu a depășit 3.000”, a mai adăugat Liviu Dragnea.Antena3

×
Subiecte în articol: liviu dragnea