x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lucian Romașcanu: Economia românească a intrat în moarte clinică aștepând banii promiși de guvernul Orban

Lucian Romașcanu: Economia românească a intrat în moarte clinică aștepând banii promiși de guvernul Orban

26 Aug 2020   •   12:01
Lucian Romașcanu: Economia românească a intrat în moarte clinică aștepând banii promiși de guvernul Orban
Sursa foto: Lucian Alecu

Senatorul social-democrat, Lucian Romașcanu spune că economia românească a intrat în moarte clinică aștepând banii promiși de guvernul Orban. Liderul PSD susține că planul de relansare economică nu are corespondent în realitate.

„Economia românească a intrat în moarte clinică aștepând banii promiși de guvernul Orban. Au trecut două luni de când premierul Ludovic Orban și ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, prezentau cu mare fast planul de relansare economică pentru România. Pe hârtie totul arăta senzațional. Economia românească nu doar că-și revenea rapid, dar deja era pe plus, totul în timp record. Problema majoră a guvernului Orban, dar și a economiei românești este că planul prezentat nu are corespondent în realitate”, spune Romașcanu.

Potrivit acestuia, deficitul bugetar în luna martie 2020 era deja de 1,7% din PIB, diferența dintre cheltuieli și venituri fiind de 18 miliarde de lei – „cel mai mare derapaj în finanțele publice la luna martie din ultimii 30 de ani”.Senatorul social-democrat mai spune că, în ultima lună, peste 1.000 de firme românești au intrat în insolvență, iar ALRO Slatina se pregătește să disponibilizeze 20.000 de angajați.

„Până se hotărăște PNL să dea drumul banilor către economie nu vom mai avea economie. Numărul șomerilor cauzați de pandemie a sărit de un milion, prețurile cresc galopant, la fel inflația. PNL a băgat România în criză economică dinainte de criza Covid-19. Guvernul PNL spune că toate problemele econmice sunt cauzate de pandemie, dar lucrurile nu stau chiar așa. Deficitul bugetar a explodat anterior manifestării efectelor crizei Covid-19 și s-a adâncit în timpul acestei crize”, adaugă Romașcanu.

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lucian romascanu