x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Romașcanu, precizări despre un tablou care i-ar fi aparținut lui Ceaușescu, descoperit în Bulgaria

Romașcanu, precizări despre un tablou care i-ar fi aparținut lui Ceaușescu, descoperit în Bulgaria

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2023   •   14:30
Romașcanu, precizări despre un tablou care i-ar fi aparținut lui Ceaușescu, descoperit în Bulgaria
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu susține că va aștepta finalizarea anchetei desfășurate în Bulgaria care vizează un tablou presupus a fi al lui Jackson Pollock și care i-ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu: În cazul confirmării celor două ipoteze, vom demara demersurile pentru repatriere.

Ministrul Culturii Lucian Romașcanu susține că a avut joi o discuție cu ministrul bulgar al culturii privind situația tabloului presupus a fi al lui Jackson Pollock.

„Ministrul Nayden Todorov a revenit cu un mesaj, pentru care i-am mulțumit, în care îmi comunică imposibilitatea furnizării oricăror informații pe perioada desfășurării activității penale. Totuși, am luat act de un interviu al ministrului de interne bulgar, Ivan Dermedzhiev, apărut în presa din țara vecină (bTV), interviu în care afirmă explicit că două grupuri de experți bulgari ar fi confirmat autenticitatea tabloului și că există dovezi că acesta ar fi aparținut lui Nicolae Ceaușescu”, a scris vineri pe Facebook Lucian Romașcanu.

Acesta susține că va aștepta finalizarea anchetei și apoi va solicita oficial informațiile necesare.

„În cazul confirmării celor două ipoteze, autenticitatea și legătura cu România, vom demara demersurile necesare, conform dreptului european și internațional, pentru repatrierea respectivei opere de artă”, a mai anunțat ministrul Culturii.

(sursa: Mediafax)

×