x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lucian Romașcanu: PSD nu va vota prelungirea stării de alertă

Lucian Romașcanu: PSD nu va vota prelungirea stării de alertă

09 Iun 2020   •   15:56
Lucian Romașcanu: PSD nu va vota prelungirea stării de alertă
Sursa foto: Foto: Antena 3

Parlamentarii PSD nu vor vota în prelungirea stării de alertă în România, după 15 iunie, a anunțat, marți, purtătorul său de cuvânt al formațiunii, Lucian Romașcanu. ”Nu este convingător, pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă științifică”, a spus el despre anunțul șefului statului.

 

Lucian Romașcanu afirmă că nu există în prezent din partea președintelui sau a specialiștilor niciun fel de dovadă epidemiologică necesară pentru prelungirea stării de alertă.

”Nu este convingător, pentru că nu vine cu absolut niciun fel de dovadă științifică. În rest, și iertați-mă dacă credeți că această declarație a mea este în notă politică, dar starea de alertă de până acum a însemnat achiziții făcute fără nicun fel de respectare a procedurilor, a însemnat angajări de oameni pe funcții cum nu putem uita acel chelner sau șef de pompe funebre pus șef de spitale, înseamnă tot felul de tunuri financiare care nu pot fi legitimate de PSD prin votul unei prelungiri de stare de alertă. În acest moment, cu argumentele date de președinte, decizia PSD este de a nu vota în continuare starea de alertă”, a declarat la Digi 24 Lucian Romașcanu.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la Parlament să nu blocheze prelungirea stării de alertă.

”Stimați parlamentari, fiți responsabili! Gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament. Dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient - și am dovedit-o, putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei. (...) Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte”, a spus șeful statului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lucian romascanu