x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică UPDATE Ludovic Orban face apel pentru finalizarea dosarului Mineriada. Magistrații să-i pedepsească pe vinovați

UPDATE Ludovic Orban face apel pentru finalizarea dosarului Mineriada. Magistrații să-i pedepsească pe vinovați

13 Iun 2020   •   11:03
UPDATE Ludovic Orban face apel pentru finalizarea dosarului Mineriada. Magistrații să-i pedepsească pe vinovați

Premierul Ludovic Orban, a declarat, în cadrul alocuțiunii susținută la împlinirea a 30 de ani de la Mineriadă, că dosarul care vizează revoltele din 1990 nu este finalizat. El a făcut apel la magistrați să-i pedepsească pe vinovați.

„Nici până astăzi dosarul numit „Mineriada”, un dosar care trebuie să facă dreptate nu este finalizat, iar vinovaţii nu sunt pedepsiţi. Fac un apel către magistraţi, măcar după 30 de ani, să trateze acest dosar aşa cum trebuie tratat, să facă lumină, să stabilească adevărul şi să-i pedepsească pe vinovaţi", a spus, sâmbătă, premierul, prezent la cermonia din Piaţa Universităţii, prin care se comemorează victimele evenimentului din 1990.

Șeful Executivului a mai spus că „lucrurile abominabile” care s-au petrecut în zilele de 13, 14 și 15 iunie au lăsat urme adânci în conștiința românilor.

„Au reprezentat o pată pe obrazul României, zeci de ani, și această pată trebuie scoasă de pe obrazul României, iar lucru acesta nu poate fi realizat decât prin pedepsirea vinovaților. Manifestația din Piața Universității a fost o manifestație pentru libertate, democrație și demnitate. Au participat oameni frumoși, care au visat la o Românie democratică și care, până la urmă, au reușit să aducă România acolo unde îi este locul”, a mai spus Orban.

Mediafax

ȘTIRE INIȚIALĂ Premierul Ludovic Orban a depus, la ora 9,00, coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 şi la Monumentul "Kilometrul zero al democraţiei".

Momentul marchează 30 de ani de la "Fenomenul Piaţa Universităţii" şi de la Mineriada din 13-15 iunie 1990, din Piața Universității. 

 

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban mineriada