x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban acuză Guvernul că a "jefuit" cu peste şapte miliarde de lei bugetele locale

Ludovic Orban acuză Guvernul că a "jefuit" cu peste şapte miliarde de lei bugetele locale

25 Apr 2019   •   14:21
Ludovic Orban acuză Guvernul că a "jefuit" cu peste şapte miliarde de lei bugetele locale

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban, estimează că administraţiile locale din România au pierdut peste şapte miliarde de lei ca urmare a modificărilor legislative, în special cele privind transferul cheltuielilor sociale către primării.

Liderul liberal a declarat, joi, la Botoşani, că actuala coaliţie de guvernare a "jefuit bugetele locale", "în ciuda declaraţiilor mincinoase ale lui Teodorovici, Dăncilă şi Dragnea, care au spus că sunt cele mai generoase alocări către bugetele locale".

"Pe analiza noastră, repet, bugetele locale la nivelul naţional au pierdut peste şapte miliarde de lei şi în aceste calcule încă nu am putut evalua, pentru că aşteptăm să se adopte bugetele locale în fiecare localitate, care este impactul faptului că, odată cu preluarea cheltuielilor sociale, adică indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi, salariile asistenţilor personali, a crescut salariul minim, s-a introdus obligativitatea acordării normei de hrană şi, de asemenea, voucherele de vacanţă, care practic au crescut cheltuielile pe fiecare persoană asistată faţă de anul 2018. Este posibil ca banii pierduţi de comunităţile locale datorită sistemului de alocare a resurselor prin Legea bugetului de stat să depăşească suma de şapte miliarde. Când vom avea bugetele locale votate, practic, o să putem prezenta public acest lucru (...) În 2019, în ciuda declaraţiilor mincinoase ale lui Teodorovici, Dăncilă şi Dragnea, care au spus că sunt cele mai generoase alocări către bugetele locale, care s-au lăudat că îşi respectă angajamentul de a transfera integral impozitul pe venit către bugetele locale, în realitate s-a produs un nou jaf în bugetele locale", a afirmat Orban.

Preşedintele PNL a spus, de asemenea, că "de când a venit la putere, PSD a provocat cheltuieli nesăbuite, care generează un deficit foarte mare, care nu poate fi finanţat decât prin creşterea împrumuturilor, împrumuturi la nişte dobânzi extrem de mari, care nu fac altceva decât să pună pe umerii noştri şi pe umerii copiilor noştri toate cheltuielile absurde care sunt generate de actuala putere".

"Ca să reducă deficitul, coaliţia PSD-ALDE a aplicat câteva soluţii. Pe lângă jefuirea companiilor de stat, literalmente jefuirea companiilor de stat, că au fost luate toate dividendele, că li s-au luat toţi banii de investiţii pregătiţi pentru realizarea unor investiţii importante, chiar strategice pentru România, de unde s-au gândit să fure aceşti guvernanţi fără conştiinţă şi fără niciun fel de respect faţă de oameni? De la bugetele locale", a adăugat Ludovic Orban. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban