x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Am luat decizia de a demisiona când am văzut rezultatul alegerilor

Ludovic Orban: Am luat decizia de a demisiona când am văzut rezultatul alegerilor

08 Dec 2020   •   12:33
Ludovic Orban: Am luat decizia de a demisiona când am văzut rezultatul alegerilor

Președintele PNL, Ludovic Orban, spune că a decizia de a demisiona a fost una personală, la care s-a gândit când a văzut rezultatele votului de la alegerile parlamentare, scrie Mediafax

„Demisia se dă din decizie personală. E o decizie personală pe care am luat-o eu”, spune Ludovic Orban, întrebat dacă președintele Klaus Iohannis i-a cerut să demisioneze de la Guvern.

El afirmă că nu a fost vorba despre „susținere sau nesusținere” din partea șefului statului.

Întrebat dacă se gândise la varianta demisiei înainte de a se întâlni, luni, cu Klaus Iohannis, Orban a răspuns: „Cu siguranță. Când am văzut rezultatele votului”.

 

Orban: Se poate forma o majoritate fără PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai declarat, marţi, că liberalii au făcut calculul mandatelor şi concluzia este că se poate forma "o majoritate fără PSD".

"Din calculul mandatelor reiese clar această posibilitate politică şi PNL se va implica în negocieri pentru a forma o majoritate parlamentară", a precizat Orban, la sediul PNL.

El a afirmat că obiectivul partidului pe care îl conduce este de a forma o astfel de majoritate "în jurul PNL". 

 

Ludovic Orban, preşedintele liberalilor, a anunţat, luni seară, la Palatul Victoria, că îşi depune mandatul de prim-ministru.

El a explicat că decizia sa are un obiectiv precis - demararea negocierilor pentru un nou guvern în urma rezultatelor înregistrate la alegerile parlamentare de duminică.

×
Subiecte în articol: ludovic orban