x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dosar de ultraj. Patru persoane sancționate după ce l-au agresat pe Ludovic Orban la protestul AUR

Dosar de ultraj. Patru persoane sancționate după ce l-au agresat pe Ludovic Orban la protestul AUR

de Redacția Jurnalul    |    11 Mai 2023   •   12:00
Dosar de ultraj. Patru persoane sancționate după ce l-au agresat pe Ludovic Orban la protestul AUR
Sursa foto: captura video

Jandarmii bucureșteni au aplicat patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3000 de lei, celor care l-au agresat pe fostul premier Ludovic Orban, la protestul AUR de miercuri.

Direcția Generală de Jandarmi București a transmis, joi, că a fost întocmit un act de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii faptei de tulburare a ordinii publice.

„În cazul agresării domnului Orban Ludovic, au fost identificați patru contravenienți, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare”, spun jandarmii.

În cazul celui de-al doilea parlamentar, Csoma Botond, a fost identificat un contravenient, pentru acesta fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1500 de lei.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea altor persoane care au săvârșit abateri de la cadrul legal în vigoare.

Fostul premier Ludovic Orban a acuzat faptul că miercuri a fost lovit cu un băț de steag, scuipat și înjurat la protestul AUR de la Palatul Parlamentului, adăugând că va cere Jandarmeriei imaginile care demonstrează că a fost agresat. Jandrmeria a transmis, ulterior, că va pune la dispoziție imaginile.

(sursa: Mediafax)

×