x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban solicită CNSC să soluționeze contestația licitaţiei în cazul măştilor pentru persoanele vulnerabile

Ludovic Orban solicită CNSC să soluționeze contestația licitaţiei în cazul măştilor pentru persoanele vulnerabile

30 Iun 2020   •   14:55
Ludovic Orban solicită CNSC să soluționeze contestația licitaţiei în cazul măştilor pentru persoanele vulnerabile
Sursa foto: Guv.ro

Premierul Ludovic Orban solicită Comitetului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) să soluționeze contestația privind licitația pentru achiziția de măști pentru persoanele vulnerabile.

„Solicit Comitetului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor să soluţioneze cu celeritate, să nu aştepte cele 20 de zile şi să acorde o prioritate absolută soluţionării acestei contestaţii. Din punctul meu de vedere, contestaţia nu este întemeiată, măştile au fost achiziţionate în funcţie de preţ - un preţ de 0,68 de lei - iar al doilea criteriu a fost termenul de livrare - termenul de livrare convenit a fost de şapte zile. Compania care contestă nu şi-a arătat capacitatea de a livra în cadrul termenului care a fost stabilit în documentaţia pentru licitaţie. Mi se pare o contestaţie care să ne pună beţe în roate. Solicit CNSC să soluţioneze rapid această contestaţie", a declarat premierul, după o vizită la Uzina ALRO Slatina.

Șeful Executivului a explicat că măștile sunt destinate „cetățenilor români care sunt sub incidența legii venitului minim garantat – beneficiari de ajutoare sociale sau de alte forme de sprijin, persoane cu dizabilități, pensionarii care beneficiază de o pensie sub pensia socială” și, prin urmare, „atitudinea de a contesta (...) pune în pericol sănătatea acestor concetățeni”.

 

×