x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, un nou atac la adresa lui Florin Cîțu: Când domeniul sănătății nu funcționează este și responsabilitatea premierului

Ludovic Orban, un nou atac la adresa lui Florin Cîțu: Când domeniul sănătății nu funcționează este și responsabilitatea premierului

21 Sep 2021   •   21:58
Ludovic Orban, un nou atac la adresa lui Florin Cîțu: Când domeniul sănătății nu funcționează este și responsabilitatea premierului
Sursa foto: Lucian Alecu

Atunci când un domeniu cum este cel al sănătății nu funcționează la parametri este și responsabilitatea premierului, spune Ludovic Orban, după ce premierul Florin Cîțu a afirmat că cere o anchetă cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de Covid.

„Parțial (îi dau dreptate lui Florin Cîțu - n.r.), dar întotdeauna atunci când un domeniu atât de important cum este domeniul apărării sănătății cetățenilor nu fucționează la parametri este și responsabilitatea premierului. Ca premier eu nu am lăsat numai Ministerul Sănătății să se ocupe de confruntarea cu primele trei valuri, în special valul al doilea, care a venit în campania electorală”, a spus, la TVR, Ludovic Orban.

El spune că premierul trebuie să fie implicat „în prima linie a bătăliei” împotriva COVID-19.

De asemenea, Orban consideră că prefecții, structurile MAI, în special DSU, autoritățile locale și medicii de familie sunt alți actori care trebuie să fie implicați în lupta împotriva pandemiei.

„Toți acești actori trebuie coordonați în momentul în care s-a văzut magnitudinea valului patru și creșterea exponențială a numărului de cazuri... Nu se poate spune că nu a existat o informare prealabilă. Dimpotrivă, existau avertismente”, a adaugat Orban.

Florin Cîțu a declarat marți, la Sinaia, că va cere o anchetă/analiză cu privire la modul în care a fost pregătit sistemul sanitar pentru valul 4 al pandemiei de Covid.

Premierul a spus că el a cerut tot anul să rămână intactă capacitatea de răspuns la Covid și că, dacă nu s-a ținut cont de acest lucru, trebuie stabilit cine este responsabil.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban