x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban a anunțat înființarea unui nou partid - Forța Dreptei

Orban a anunțat înființarea unui nou partid - Forța Dreptei

14 Dec 2021   •   14:26
Orban a anunțat înființarea unui nou partid - Forța Dreptei
Sursa foto: Lucian Alecu

UPDATE: Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunțat înființarea unui nou partid, „Forța Dreptei”. „Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, spune Orban.

Fostul lider liberal Ludovic Orban a anunțat înființarea unui nou partid, „Forța Dreptei”. „Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, spune Orban.

„Am luat decizia de a pune bazele unei noi construcții politice de centru-dreapta. Noi considerăm că este o obligație democratică și morală de a continua să reprezentăm cetățenii români care ne-au votat, după ce conducerea PNL a decis să nu-i mai reprezinte, ci să fie a cincea roată la căruța PSD. Este o necesitate politică. Nu există nicio formațiune politică, cu adevărat de centru-dreapta”, spune Ludovic Orban.

Numele noii formațiuni este „Forța dreptei”, numele moțiunii cu care Orban s-a prezentat la congresul PNL.

„Acest nume și programul politic e un angajament să punem în practică programul de reforme, de modernizare. Doctrina e o sinteză modernă a tuturor ideilor, valorilor și soluțiilor validate de timp din marile curente de gândire de centru-dreapta - liberalism, conservatorism și creștin-democrație”, adaugă Orban. 

Stire initiala: Ludovic Orban, fost președinte al PNL, este așteptat marți să facă anunțul înființării unei noi formațiuni politice. Anunțul va fi făcut după ce vor fi depuse actele de înființare la Tribunal. Orban a demisionat din PNL pe 23 noiembrie, fiind urmat de 15 senatori şi deputaţi.

„Ludovic (Orban-n.r.) va merge azi (marți - n.r.) la Tribunal pentru a înscrie partidul, apoi vine în Parlament pentru a face anunțul”, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate lui Ludovic Orban.

Acesta a demisionat din PNL pe 23 noiembrie.

„Demisia nu este un sfârșit, este un început, nu mă las oricâte aluzii am auzit în ultimele luni. Vom începe împreună o construcție solidă care să se bazeze pe oameni cu onoare”, a declarat atunci Ludovic Orban.

El a fost urmat de 15 senatori şi deputaţi.

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban Forța Dreptei