x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică M.J. Marinescu: Propunerea legată de Tokes a pus europarlamentarii români PPE în situaţie fără ieşire

M.J. Marinescu: Propunerea legată de Tokes a pus europarlamentarii români PPE în situaţie fără ieşire

11 Iun 2010   •   00:00

Europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că eurodeputaţii români din PPE au fost puşi într-o situaţie "fără ieşire" de propunerea ungară "fără înţelepciune" privind susţinerea lui Laszlo Tokes pentru funcţia de vicepreşedinte al PE.



"A fost o poziţie împărţită în grup. Noi am fost puşi într-o situaţie fără ieşire, pentru că delegaţia Ungariei a propus fără înţelepciune pe domnul Laszlo Tokes pentru funcţia de vicepreşedinte al PE, pentru că ei renunţă la cel care deţinea această funcţie. Ei au renunţat la un om din propria delegaţie pentru a propune un membru al unei alte delegaţii naţionale", a explicat Marinescu.

El susţine că nici o altă delegaţie naţională nu a propus un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al PE la care a renunţat Ungaria. "Domnul Stolojan a încercat să explice că pe locul la care a renunţat delegaţia Ungariei poate că vor şi alte delegaţii naţionale să propună un candidat. Din păcate, nici o altă delegaţie nu a dorit să-şi propună un candidat. Practic, nici nu a fost un vot pentru domnul Laszlo Tokes. A fost o aprobare prin aclamaţie, aşa se numeşte procedura", a spus europarlamentarul PDL.

Marinescu afirmă că deputatul Mihai Voicu ştia situaţia în care au fost puşi europarlamentarii PDL, apreciind că vicepreşedintele PNL încearcă să câştige "puncte".  "Eu nu am aplaudat. Deloc. Din punctul meu de vedere, domnul Laszlo Tokes nu va fi un vicepreşedinte al PE din partea României, ci va fi un vicepreşedinte din partea Ungariei. Domnul Voicu cunoştea această situaţie şi încearcă să câştige ceva puncte pe acest subiect, pentru că ştia că noi am fost puşi într-o situaţie dificilă. Îi urez succes", a mai spus Marian Jean Marinescu.

Europarlamentarul Laszlo Tokes a primit, miercuri dimineaţă, susţinerea întregului grup PPE pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, scrie pe blogul său reprezentantul PDL Cristian Preda, menţionând că acesta a fost elogiat ca simbol al luptei anticomuniste.

Europarlamentarii UDMR au declarat că susţin propunerea, iar PNL şi PSD s-au declarat împotrivă.

×
Subiecte în articol: politic