x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică MAE îi cere preşedintelui rechemarea de la post a lui George Maior

MAE îi cere preşedintelui rechemarea de la post a lui George Maior

de Ion Alexandru    |    09 Mai 2019   •   09:49
MAE îi cere preşedintelui rechemarea de la post a lui George Maior

Klaus Iohannis a primit, ieri, o solicitare din partea ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, de rechemare de la post a ambasadorului României la Washington, George Cristian Maior. Meleşcanu a precizat că decizia a fost luată după ce Comisia de politică externă a Senatului României a solicitat Ministerului Afacerilor Externe o analiză referitoare la ambasadorul George Maior. “Am făcut această analiză şi am trimis Administraţiei Prezidenţiale propunerea de rechemare, dar şi numirea unui nou ambasador la Washington”, a precizat Teodor Meleşcanu. Acesta a adăugat că analiza făcută s-a bazat şi pe raportul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, “legat de folosirea Serviciului Român de Informaţii în scopuri personale de către domnul Maior”.

La mijlocul lunii trecute, Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI a hotărât că fostul director al Serviciului, George Maior, a încălcat legislaţia care reglementează activitatea instituţiei pe care a condus-o şi a angajat SRI în acţiuni care au lezat interesele partidelor şi ale persoanelor fizice şi juridice, elementele respective fiind circumscrise unor acţiuni de poliţie politică, menite să afecteze procese democratice. Printre politicienii vizaţi se află Klaus Iohannis, Eduard Hellvig şi Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, ieri, că s-a simţit lezat de anchetele ANI din 2013 şi 2014, “când a fost cercetat exact în momente politice”, dar că o decizie în privinţa lui Maior o va lua după ce se va încheia Summitul de la Sibiu.

 

×