x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Majorări salariale - Tăriceanu dă sfaturi Parlamentului

Majorări salariale - Tăriceanu dă sfaturi Parlamentului

de Jurnalul National    |    17 Sep 2007   •   00:00

Parlamentul trebuie să fie reţinut şi responsabil, la nivelul comisiilor de specialitate, in ceea ce priveşte majorările salariale in educaţie, deoarece lipsa unei corelări intre astfel de creşteri şi performanţele economice poate conduce la creşterea inflaţiei, a declarat premierul Tăriceanu.
• Vasile Puşcaş: "ToţI liderii PSD, responsabili de efectele moţiunii" • Ordonanţă - Structura Guvernului, la votul senatorilor



Parlamentul trebuie să fie reţinut şi responsabil, la nivelul comisiilor de specialitate, in ceea ce priveşte majorările salariale in educaţie, deoarece lipsa unei corelări intre astfel de creşteri şi performanţele economice poate conduce la creşterea inflaţiei, a declarat premierul Tăriceanu.

"Din fericire, in ultimii trei ani am putut ţine lucrurile relativ intr-un bun echilibru. Din păcate, Parlamentul a vrut să se dea popular, ceea ce poate avea efecte negative pentru că introduce o distorsiune in sistem, iar ceilalţi se simt dezavantajaţi pe bună dreptate. Cred că Parlamentul trebuie să dea dovadă de o mai mare reţinere şi responsabilitate la nivelul comisiilor, deoarece nu in felul acesta căştigăm adeziunea şi inimile cadrelor didactice", a afirmat, luni, şeful Guvernului, prezent la deschiderea noului an de invăţămănt la Şcoala 1, cu clasele I-VIII, din localitatea Mogoşoaia (judeţul Ilfov).


SALARIZARE. Tăriceanu a mai afirmat că inţelege problema salarială a cadrelor didactice deoarece şi el avea anumite "frustări" in perioada in care era profesor universitar, generate de diferenţele salariale intre educaţie şi alte sectoare. Premierul s-a referit şi sămbătă la problema salarizării, afirmănd, cu ocazia vizitei efectuate la un liceu din oraşul Hărşova (Constanţa), că salariile bugetarilor vor fi din nou majorate dacă Romănia va continua creşterea economică, dar că o astfel de decizie nu trebuie să se bazeze pe criterii populiste. El s-a referit la perioada preluării mandatului de prim-ministru, in 2005, arătănd că a trebuit atunci să aplice o nouă creştere salarială pentru cadrele didactice, decisă anterior de "un Parlament care a vrut să se facă iubit de popor", dar fără o bază economică.


MOŢIUNEA, UN JOC POLITIC. Pe de altă parte, premierul a arătat că subiectul moţiunii de cenzură impotriva Guvernului este o dovadă a diferenţei esenţiale de preocupări ale PSD, orientat spre jocuri politice şi instabilitate, şi cele ale Guvernului, concentrat asupra problemelor din educaţie, sănătate, agricultură."Cred că această chestiune in legătură cu moţiunea de cenzură nu face decăt să demonstreze o diferenţă esenţială de preocupări, ale PSD pentru jocuri politice, de creare a unei instabilităţi politice care nu foloseşte la nimic, şi preocupările majore pe care le am eu, ca prim-ministru şi conducător al Guvernului : invăţămăntul, sănătatea, agricultura", a răspuns Tăriceanu unei intrebări a presei privind moţiunea de cenzură a PSD la adresa Guvernului. El a apreciat că populaţia este mai preocupată de inceperea noului an şcolar decăt de moţiunea de cenzură.

×
Subiecte în articol: politic