x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mandatul primarului Sibiului nu a fost validat de instanță

Mandatul primarului Sibiului nu a fost validat de instanță

16 Oct 2020   •   13:38
Mandatul primarului Sibiului nu a fost validat de instanță
Sursa foto: Victor Stroe

Mandatul primarului reales al Sibiului, Astrid Fodor, nu a fost validat de instanță, din cauza interdicției de 3 ani de a ocupa o funcție publică. Judecătoria a respins sca neîntemeiată cererea de intervenție a acesteia. 

"Se aduce la cunoştinţă publică faptul că, prin încheierea pronunţată la Judecătoria Sibiu în camera de consiliu, la data de 16.10.2020, în dosarul nr. 9486/306/2020, a fost respinsă cererea formulată de Biroul Electoral al Circumscripţiei Municipale Sibiu - nr.1, pentru validarea mandatului de primar al municipiului Sibiu, atribuit doamnei Astrid Cora Fodor, în urma alegerilor locale desfăşurate la data de 27 septembrie 2020", arată comunicatul Judecătoriei Sibiu.

Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de două zile. 

La alegerile locale din 27 septembrie, Astrid Fodor a candidat pentru funcția de edil al Sibiului din partea FDGR și a câștigat cu 43,05% din voturi, în fața candidatului PNL, Adrian Bibu, care a obținut 31,13%. 

Aceasta se află pe lista cu candidații care nu au voie să ocupe timp de 3 ani o funcție publică, publicată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate între 27 septembrie 2012 - 3 iulie 2014, deoarece a deţinut simultan funcţia de viceprimar al Sibiului şi a fost membru în CA al Colegiului Naţional "Samuel von Brukenthal". În aceeași perioadă ea a fost și membru în CA al Grădiniţei de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu.

×
Subiecte în articol: sibiu Astrid Fodor