x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Cu certitudine România va avea un președinte de stânga

Ciolacu: Cu certitudine România va avea un președinte de stânga

de Redacția Jurnalul    |    02 Dec 2023   •   07:40
Ciolacu: Cu certitudine România va avea un președinte de stânga
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu declară „cu certitudine” că, după alegerile prezidențiale din 2024, România va avea un președinte de stânga: „Eu n-o să mă las angrenat și împins de către cineva să iau o decizie pe care eu nu mi-o doresc sau nu cred că este bună pentru români”.

Întrebat, vineri seara, la România TV, dacă își anunță candidatura la prezidențiale, Ciolacu a răspuns că alegerile pentru președintele României vor fi la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie.

„Eu am provocări suficiente la guvern în momentul acesta ca să mă gândesc la o altă decizie. Părerea mea e că după alegerile europarlamentare va începe discuția privind candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte”, a spus Ciolacu.

Liderul social-democrat a adăugat că a decis ca cei care aspiră la funcția de șef de stat trebuie să participe la o cursă internă în partid, iar fiecare organizație PSD va vota pe cine va susține.

Întrebat dacă chiar crede că, depunându-și candidatura, vor mai candida și alții din PSD, Ciolacu s-a declarat ferm convins că da.

„Acum am o provocare, trebuie să fac față la această provocare și la timpul potrivit se vor lua decizii. Nu o va lua Marcel Ciolacu, ci o voi lua împreună cu colegii mei. (...) Ce pot să vă spun cu certitudine e că n-o să fac greșelile pe care le-au făcut ceilalți președinți ai PSD care au pierdut alegerile și au pierdut patru rânduri de alegeri”, a susținut Ciolacu.

„Eu n-o să mă las angrenat și împins de către cineva să iau o decizie pe care eu nu mi-o doresc sau nu cred că este bună pentru români. Ce vă pot spune cu certitudine este că România va avea un președinte de stânga”, a adăugat acesta.

În ce privește alegerile alături de PNL, Ciolacu a declarat că PSD și PNL nu sunt aliați, ci se află într-o coaliție care va dura până în anul 2024.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu