x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: Acționăm pentru creșterea securității aeriene a României

Ciolacu: Acționăm pentru creșterea securității aeriene a României

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2023   •   19:46
Ciolacu: Acționăm pentru creșterea securității aeriene a României
Sursa foto: Hepta

Monitorizăm cu cea mai mare atenție evoluția și acționăm pentru creșterea securității aeriene a României, transmite premierul Marcel Ciolacu, după ce în Tulcea au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

„Salut solidaritatea aliaților noștri NATO în urma evenimentelor recente de-a lungul frontierei dintre România și Ucraina. Monitorizăm cu cea mai mare atenție evoluția și acționăm pentru creșterea securității aeriene a României, în vecinătatea zonei de război, în strânsă colaborare cu aliații noștri”, scrie pe X (fostă Twitter) premierul Marcel Ciolacu.

În zona localității Plauru, județul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunță MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică.

Președintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, după ce în Tulcea au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. „A avut loc o încălcare absolut inacceptabilă a spațiului aerian suveran al României, cu riscuri reale la adresa securității cetățenilor români din zonă”, afirmă șeful statului.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Tulcea drona