x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu: E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe liste să fie alocate femeilor la alegeri

Ciolacu: E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe liste să fie alocate femeilor la alegeri

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   14:30
Ciolacu: E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe liste să fie alocate femeilor la alegeri
Sursa foto: Hepta

E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidați să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare, cât și în consiliile de administrație ale întreprinderilor publice, transmite liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„În România sunt 9,803 milioane de femei. Deși reprezintă 51.5% din totalul populației, femeile sunt foarte puțin reprezentate în autoritățile publice locale sau în Parlament”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

El afirmă că un număr mai mare de femei în politică înseamnă ca în primării, consilii locale sau județene, în Parlamentul național sau în cel European „să se discute mai mult despre problemele femeilor, fie ele mame sau fiice, cadre medicale sau didactice, femei de afaceri sau salariate”.

„E timpul pentru ca minimum 30% dintre locurile pe listele de candidați să fie alocate femeilor la alegerile locale, parlamentare și europarlamentare, cât și în consiliile de administrație ale întreprinderilor publice! E timpul pentru o schimbare! E timpul pentru reprezentare echitabilă în funcțiile politice alese”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu femei alegeri