x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu despre dubiile legate de majorarea salariului minim: Sunt premierul acestui Guvern și atât

Ciolacu despre dubiile legate de majorarea salariului minim: Sunt premierul acestui Guvern și atât

de Redacția Jurnalul    |    13 Mai 2024   •   19:45
Ciolacu despre dubiile legate de majorarea salariului minim: Sunt premierul acestui Guvern și atât
Sursa foto: FB Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu răspunde, legat de dubiile privind majorarea salariului minim din 1 iulie: „Deciziile se iau în Guvern. Sunt prim-ministrul Guvernului României și atât”.

Ciolacu a fost întrebat, luni, despre vocile care susțin că de o nouă creștere a salariului minim din 1 iulie ar putea fi amânată.

„În primul rând, această măsură o ia Guvernul. Din Guvernul României fac parte membrii la două partide: PSD și PNL, chiar și tehnocrați. Deciziile se iau în Guvernul României. Ele se discută în coaliție, dar deciziile se iau în guvern. (...) Eu sunt prim-ministrul Guvernului României și atât”, a răspuns Ciolacu.

Premierul a susținut de mai multe ori că din 1 iulie salariul minim crește până la 3.700 de lei brut.

Ciolacu despre protestul angajaților Guvernului: Mi-ar plăcea să mă implic

Marcel Ciolacu spune că va discuta cu angajații Guvernului care protestează: „Știu cum se muncește în Guvernul României și tocmai de aceea mi-ar plăcea să mă implic direct în discuție”.

Întrebat despre salariații din aparatul de lucru al Guvernului care au declanșat, luni, un protest spontan, Ciolacu spune: „Am fost acolo. Am un consilier pe această zonă. M-au anunțat. Am un șef de cancelarie... O să mă întorc la București și o să stau de vorbă dacă se mai impune această discuție”.

Premierul a adăugat că este mult de muncit în guvern, în toate departamentele: „Eu știu cum se muncește în Guvernul României și tocmai de aceea mi-ar plăcea să mă implic direct în discuție”.

Mai mulți salariați din aparatul de lucru al guvernului au declanșat, luni, un protest spontan. Ei spun că sunt discriminați din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii din sectorul „Administrație Publică”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu salariul minim