x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ciolacu, apel la români să nu mai meargă în pelerinaj în Israel: Este război

Ciolacu, apel la români să nu mai meargă în pelerinaj în Israel: Este război

de Redacția Jurnalul    |    11 Oct 2023   •   17:53
Ciolacu, apel la români să nu mai meargă în pelerinaj în Israel: Este război
Sursa foto: Hepta

Premierul Marcel Ciolacu spune că în Israel este război și „și că nu putem face pelerinaj în această perioadă”: „Știm că există cetățeni români care poate nu au fost suficient de atenți la avertizările statului român și MAE”.

„Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplasat și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român la anumite persoane vulnerabile le va înapoia banii. Mai mult, am văzut un preț fix la Tarom de 350 de euro. Le mulțumesc celor de la Tarom pentru decizie pentru că ei, prin acest preț, și-au acoperit numai costurile. mai mult, foarte multe companii nu au riscat. Tarom a făcut acest lucru”, spune Marcel Ciolacu.

El amintește că „în Israel este război”.

„Eu am o singură rugăminte - să înțelegem că în Israel este război, să înțelegem situația și gravitatea și că nu putem face pelerinaj în această perioadă. Știm că există cetățeni români care poate nu au fost suficient de atenți la avertizările statului român și MAE și au continuat să meargă în Israel, unde au constatat că vor trebui să se întoarcă de urgență, pentru că pelerinajul este închis. Deci haideți să nu ne mai încercăm unii pe alții”, încheie Ciolacu.

(sursa: Mediafax)

×