x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Vela: Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor

Marcel Vela: Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor

10 Iun 2020   •   17:58
Marcel Vela: Doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, își exprimă îngrijorarea, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook, față de numărul mare de urmăritori pe care îi avea vloggerul Alexandru Bălan, cunoscut sub numele de „Colo”. Ministrul le cere părinților să supravegheze atent activitatea online a copiilor.

„Dragi părinți, sunt convins că a ajuns și în atenția dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reținut aseară de Poliție pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile și interdicția de a posta în spațiul online. Poliția Capitalei s-a sesizat și a deschis o anchetă în acest caz, după ce vloggerul respectiv a instigat la violarea minorelor. Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinților care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor.

Ne confruntăm cu o lume a globalizării, din ce în ce mai digitalizată, în care sunt deschise căi nelimitate de acces la informații, dar care, în același timp, are și o latură infracțională, extrem de întunecată, pe care copiii încă nu o pot înțelege. Vremurile sunt într-o continuă schimbare. Generațiile se schimbă și au cu totul alte pasiuni, alte abilități. Noi toți trebuie să înțelegem acest lucru și să ținem pasul cu cei tineri.

Ce înseamnă să ținem pasul? Înseamnă să ne adaptăm la tot ce este nou. Deși ne este greu, doar așa putem fi aproape de ei și putem să veghem la acțiunile pe care le întreprind. Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în fața numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care, foarte mulți copii.

Dragi părinți, nu uitați că anii copilăriei, ai pubertății și ai adolescenței sunt cei mai importanți ani din viața copilului dumneavoastră!

Dacă pe parcursul acestor etape din viață nu se pun pietre de temelie trainice, viitorul nostru, al tuturor, va fi afectat. Generația tânără de acum este generația de mâine pe care trebuie să ne bazăm! Ne dorim să avem copii, nepoți stabili emoțional, cu o educație frumoasă, cu valori morale care nu se demodează, astfel încât să aibă capacitatea de a se distanța de oameni precum personajul amintit.

Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informații mai mult sau mai puțin controlate. Acordați atenție persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, a tuturor, pentru un viitor cu tineri sănătoși și frumoși spiritual. Mai mult decât atât, vă rog să semnalați de fiecare dată când constatați orice fel de abateri de la normalitate. ”, a scris Marcel Vela.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de Alexandru Bălan, zis „Colo”. Acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare publică, după ce a postat pe Youtube un videoclip în care afirma că adolescentele merită violate pentru felul în care se înbracă.

 

×
Subiecte în articol: Marcel Vela Alexandru Bălan colo