x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Maria Petre, cooptată în staff-ul de consilieri ai eurodeputatului Becali

Maria Petre, cooptată în staff-ul de consilieri ai eurodeputatului Becali

16 Iun 2009   •   00:00
Maria Petre, cooptată în staff-ul de consilieri ai eurodeputatului Becali

Fostul europarlamentar Maria Petre va fi şeful consilierilor cu care actualul eurodeputat Gigi Becali va merge la Bruxelles. Potrivit unor surse din PRM, confirmate de anumite voci prlamentare de la Bruxelles, Becali a preferat să apeleze la experienţa fostului europarlamentar pentru a pătrunde mai bine hăţişurile şi chichiţele legislativului european şi, de ce nu, să încerce să pătrundă pe uşa din spate în grupul popularilor europeni.



Maria Petre a făcut parte din grupul popularilor europeni a fost în perioada 2007-2009, informează antena3.ro. Fosta democrat-liberală va veni alături de Becali şi cu propria echipă de consilieri pe care folosit-o pe vremea când a activat ca eurobservator şi eurodeputat.

Cooptarea sa în echipa lui Becali de consilieri ar mai avea şi un alt scop. Fost europarlamentar PDL, Maria Petre a făcut parte din grupul popularilor europeni. Becali speră că relaţiile acesteia i-ar putea permite aderarea la PPE, un mai vechi vis de-al său, blocat însă de UDMR şi PDL, formaţiuni membre al acestui grup.

Fost senator în legislativul României, ulterior eurobservator şi deputat la PE în perioada 2007-2009, Maria Petre a căzut în dizgraţie în PDL după ce a obţinut un scor slab candidând pentru Primăria Slobozia. După 20 de ani activitate în PD şi PDL, Maria Petre a părăsit acum câteva luni rândurile partidului, nemulţumită că a fost pusă în coada listei, pe locul 30 din 33. Ea a denunţat faptul că munca pe care a prestat-o în PE nu a contat, conducerea luând în calcul media obţinută de organizaţia sa ialomiţeană la alegerile locale şi cele parlamentare.

Maria Petre a încercat să candideze ca independentă, dar nu a reuşit să strângă decât 72.000 din cele 100.000 de semnaături de susţinere necesare pentru această acţiune. În prezent pare a se fi reorientat spre Gigi Becali care, pe lângă faptul că este cele mai bogat europrlamntar român din noua garnitură de aleşi, susţine că doreşte să se afirme ca cel mai cunoscut român la Bruxelles.

"Vreau să devin cel mai cunoscut europarlamentar, să mă salute toţi la Bruxelles! Iar asta o voi face prin Steaua!", a declarat acum o săptămână Becali. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic becali petre