x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu: Amânarea aderării la Schengen, cel mai spectaculos eşec al României în relaţia cu UE

Meleşcanu: Amânarea aderării la Schengen, cel mai spectaculos eşec al României în relaţia cu UE

06 Ian 2011   •   12:44

Preşedintele Comisiei de Apărare a Senatului, Teodor Meleşcanu (PNL), a declarat, astăzi, că amânarea aderării la Schengen era o decizie de aşteptat, precizând că este unul dintre eşecurile cele mai spectaculoase ale României în relaţia cu UE, care trebuie asumat real.

El a spus, răspunzând unei întrebări, că afirmaţia ministrului ungar de Interne merită comentată.

Meleşcanu, fost ministru de Externe, a precizat că "era o decizie de aşteptat şi unul dintre cele mai spectaculoase eşecuri".

"Era o decizie aşteptată. E unul dintre eşecurile cele mai spectaculoase pe care România le-a avut în relaţia cu UE. E o responsabilitate care trebuie asumată", a susţinut liberalul, citat de Mediafax.

Senatorul PNL a mai spus că acest eşec al României nu este doar unul politic, ci unul care afectează viaţa cetăţenilor.

"Acest eşec trebuie să fie asumat, iar guvernarea să ia măsuri în acest sens, în aşa fel încât să nu fie doar o asumare politică la nivel declarativ, la televiziuni, ci o asumare reală. Nu pot să-mi explic cum un stat ca România, după atâtea semnale primite de la nivel înalt, cum ar fi cele date de preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, să nu fie capabilă să negocieze măsurile care să-i permită realizarea acestui obiectiv", a conchis Meleşcanu.


×