x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleșcanu, amenințat cu excluderea dacă acceptă șefia Senatului

Meleșcanu, amenințat cu excluderea dacă acceptă șefia Senatului

de Ion Alexandru    |    04 Sep 2019   •   11:04
Meleșcanu, amenințat cu excluderea dacă acceptă șefia Senatului

ALDE, întrunit, ieri, într-o ședință generată de propunerea făcută de PSD ca, după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu, de a demisiona de la șefia Senatului, ca Teodor Meleșcanu (membru ALDE) să preia această funcție, a luat unele decizii radicale. Dar cu efect post-factual. Concret, formațiunea politică proaspăt intrată în opoziție a decis că ALDE nu va susține candidatura lui Teodor Meleșcanu, desemnând propriul candidat în persoana senatorului Ion Popa.

Apoi, oricare membru ALDE care va accepta funcții publice în Parlament sau în Guvern, fără voie de la partid, va fi exclus din funcția de membru al ALDE. Deocamdată, Teodor Meleșcanu a fost doar atenționat de Călin Popescu Tăriceanu, însă nu a fost, încă, dat afară din partid. O eventuală excludere va avea loc doar în cazul în care, dacă la votul de săptămâna viitoare, Meleșcanu va întruni voturile, va accepta funcția, atunci, mai mult ca sigur el nu va mai fi membru al partidului condus de Călin Popescu Trăiceanu.

Excluderea lui Meleșcanu din ALDE, însă, va crea o nouă situație, deoarece grupul partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din Senat nu va mai exista. Din acest motiv, s-a luat o hotărâre de avarie. ALDE se va uni cu Pro România și va constitui un grup parlamentar comun în camera superioară a Parlamentului.

Ieri după-amiază, Călin Popescu Tăriceanu a lansat atacuri dure la adresa PSD. Acesta a precizat că “La despărțirea de la PSD, am convenit că vom rămâne în relații civilizate. Ceea ce obeserv este un atac furibund al PSD la adresa ALDE și îi previn pe cei din PSD că nu suntem în postura să întoarcem și celălalt obraz. Gesturile, încercările de racolare care au eșuat ale unor membri ALDE se înscriu în această linie a unui război împotriva noastră”.

×