x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu: PNL este deschis oricărei formule

Meleşcanu: PNL este deschis oricărei formule

26 Ian 2011   •   21:16

Senatorul liberal Teodor Meleşcanu a declarat, miercuri, că PNL este deschis oricărei formule constituţionale, respectiv o altă majoritate parlamentară, miniştri tehnocraţi sau alegeri anticipate, pentru ca 'această situaţie extrem de periculoasă pentru românii de rând să înceteze cât mai rapid'.

Teodor Meleşcanu s-a referit, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, la actuala guvernare, spunând că este "o situaţie periculoasă pentru românii" de rând, iar PNL face tot ce îi stă în putere cu mijloacele democratice ca ea să înceteze.

Meleşcanu a spus că PNL consideră că "singura legitimitate care există în politică este cea dată de alegeri”.

"Indiferent ce combinaţii politice ai face, important pentru crearea unei majorităţi este ca ea să fie rezultatul unor alegeri libere şi corecte. În acelaşi timp, suntem într-o situaţie specială, nu putem să ne permitem ca partid de opoziţie numai să criticăm Guvernul şi să aşteptăm ca el să se erodeze şi să cadă pentru ca noi să câştigăm viitoarele alegeri, deşi acesta este procesul firesc. Noi considerăm că e important pentru noi, ca partid politic, să fim responsabili faţă de cetăţenii români din care o parte ne-au votat şi pe noi şi care nu ar înţelege de ce nu încercăm să facem tot ce ne stă în putinţă ca această situaţie extrem de periculoasă pentru românii de rând să înceteze cât mai rapid”, a mai spus Meleşcanu.

Senatorul liberal a adăugat că PNL este deschis oricărei formule pentru schimbarea acestei situaţii, inclusiv pentru crearea unei alte majorităţi parlamentare, un prim-ministru independent, miniştri tehnocraţi sau alegeri anticipate.

"Suntem deschişi la orice formulă, inclusiv la o formulă de altă majoritate, cu prim-ministru independent, cu miniştri tehnocraţi, la alegeri anticipate, la orice. Dar nu vrem să dăm sentimentul greşit că stăm să aşteptăm şi ne uităm cum greşesc alţii, din tribună, aşteptând să capitalizăm noi aceste pierderi. Facem tot ce ne stă nouă în putere cu mijloacele democratice ca această situaţie să înceteze cât mai rapid, în orice formă constituţională”, a conchis Meleşcanu.

×