x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu: Scrisorile Franţei şi Germaniei sunt ilegale şi imorale

Meleşcanu: Scrisorile Franţei şi Germaniei sunt ilegale şi imorale

21 Dec 2010   •   15:51
Meleşcanu: Scrisorile Franţei şi Germaniei sunt ilegale şi imorale

Senatorul PNL Teodor Meleşcanu a declarat, marţi, că scrisorile oficialilor Germaniei şi Franţei privind amânarea aderării României şi Bulgariei în spaţiul Schengen reprezintă o acţiune ilegală, imorală şi discriminatorie.

"Scrisorile adresate de oficiali din Franţa şi Germania pe tema amânării admiterii României şi Bulgariei în spaţiul Schengen reprezintă o acţiune ilegală, imorală şi discriminatorie", a declarat Teodor Meleşcanu, potrivit Mediafax.

El a afirmat că demersul ar fi ilegal pentru că Acordul Schengen nu prevede niciun fel de condiţionalităţi, altele decât cele legate asumarea şi respectarea obligaţiilor care revin ţărilor membre pentru apărarea frontierelor comune ale UE.

De asemenea, potrivit lui Meleşcanu, este o acţiune imorală şi discriminatorie pentru că, în urmă cu câţiva ani, un grup de şapte ţări membre a fost admis, deşi aceste ţări nu îndeplineau condiţionalităţile tehnice, fiind recomandate măsuri foarte clare pentru a răspunde exigenţelor Schengen.

"Din punct de vedere tehnic, toate condiţionalităţile au fost respectate de către noi. Regret că acest eşec al României, ca atare, s-a întâmplat. Poate că e un semnal şi pentru noi în legătură cu modul în care suntem priviţi la nivel oficial. (...) Este un eşec politic al preşedintelui, al guvernului, al oficialităţilor române din zona executivă. Este un eşec şi al nostru, al tuturor, pentru că banii pe care i-am cheltuit pe aceste proiecte ne erau utili în alte domenii, mai ales în perioada asta de critză", a conchis fostul ministru de Externe.

×