x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu spune că nu a luat în calcul demisia: Nu am crezut că e corect să renunţ la obiectivele mari

Meleşcanu spune că nu a luat în calcul demisia: Nu am crezut că e corect să renunţ la obiectivele mari

30 Mai 2019   •   14:24
Meleşcanu spune că nu a luat în calcul demisia: Nu am crezut că e corect să renunţ la obiectivele mari

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu a declarat joi că nu a luat în calcul o eventuală demisie, deoarece nu a crezut că este corect să renunţe la obiectivele mari ale mandatului său "pentru o anumită problemă".

"Nu am luat niciun moment în calcul acest lucru. În calitatea mea de ministru de Externe, am nişte obiective foarte importante. Sigur, şi alegerile sunt unul din aceste obiective importante. Nu am crezut că este corect din partea mea ca pentru o anumită problemă în care am avut nişte sincope să renunţ la obiectivele mari pe care le am", a declarat Meleşcanu la Digi 24.

El a afirmat că, în cazul în care premierul sau partidul din care face parte, îi vor cere să îşi depună mandatul, este dispus să ofere asistenţă succesorului său.

"Sigur, în cazul în care doamna prim-ministru, partidul meu ar dori să mă înlocuiască, voi fi întotdeauna gata să-l ajut pe cel care va veni în locul meu", a punctat ministrul.

Întrebat dacă premierul Viorica Dăncilă i-a reproşat ceva privind organizarea alegerilor în străinătate, el a răspuns: "Nu, niciodată. Dimpotrivă, m-a încurajat să fac această anchetă, să văd care au fost cauzele reale, după care să putem să discutăm într-adevăr despre funcţionarea alegerilor în acest an".

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut, miercuri, demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, şi a ministrului de Interne, Carmen Dan, în contextul nemulţumirilor exprimate faţă de organizarea alegerilor europarlamentare şi a referendumului atât în ţară, cât şi în străinătate. AGERPRES

×
Subiecte în articol: teodor melescanu