x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaj catre Tariceanu - "Eu nu va sunt dusman"

Mesaj catre Tariceanu - "Eu nu va sunt dusman"

24 Ian 2005   •   00:00

Fostul lider al PNL Covasna, Ioan Balan, i-a trimis ieri o scrisoare deschisa presedintelui liberal Calin Popescu Tariceanu in care il roaga sa "reflecteze la consecintele hotararii de a-l exclude din partid".


DANA PICIU

Balan, care s-a impotrivit numirii unui prefect UDMR in Covasna, a declarat ca excluderea sa din partid "va pune in pericol echilibrul politic in judet". "Pentru PNL - un partid care are o istorie de peste 130 de ani - acest mod de abordare a realitatilor in judetul Covasna denota indepartarea de principiile liberale, iar efectele vor fi ca in urma unui tsunami. "Domnule presedinte, cu tot respectul pe care vi-l port, facandu-mi totodata si mea culpa pentru exprimarile neelegante, poate nu cele mai potrivite, rostite in ultimul timp la adresa dumneavoastra, va rog sa aveti in vedere ca eu nu va sunt dusman, ci doar oponent fata de maniera in care dumneavoastra ati abordat problema numirii unui prefect UDMR in judetul Covasna. Opozitia mea nu contravine spiritului liberal si nu inseamna, in opinia mea, mentalitatea depasita in judecarea raportului interetnic in judetul Covasna", arata Balan in scrisoarea deschisa. In acelasi document se mai precizeaza ca "astfel de lovituri primite se vor rasfrange in constiintele oamenilor". "Rezolvarea marilor probleme nu se poate realiza fara oameni, care trebuie sa simta ca cei care ii conduc, ii respecta si ii iubesc", mai scrie Balan.

SUSTINERE. Membrii PNL Covasna s-au intrunit ieri dimineata intr-o sedinta extraordinara si au decis ca, in cazul in care Ioan Balan va fi exclus din partid, organizatia judeteana va apela la Curtea de Onoare si de Arbitraj, considerand aceasta masura drept una extrema. Vicepresedintele PNL Covasna, Milik Otto, a declarat ca, prin excluderea lui Balan, statutul PNL a fost incalcat. Milik Otto a aratat ca prin numirea prefectului UDMR in Covasna au fost incalcate drepturile membrilor PNL din judet, deoarece, conform statutului liberalilor, organizatia judeteana a partidului trebuia informata in prealabil despre deciziile luate la nivel central, iar ei se pot exprima in mod liber.

SPRIJIN DE LA PD SI PUR
Liderii PD si PUR Covasna si-au exprimat si ei public sprijinul fata de Ioan Balan. Presedintele PD Covasna, Gheorghe Baciu, a declarat ca cei care au decis excluderea din partid a liderului liberal "nu cunosc realitatile judetului". "Realitatile au fost deformate si de catre liderii UDMR, care au tras si au folosit tot timpul cartuse artificiale, sustinand ca noi nu dorim prefect maghiar in judetul Covasna", a spus Baciu. La randul sau, liderul umanistilor din Covasna, Horia Munteanu, a spus ca il sprijina pe Balan intrucat demersurile pentru impiedicarea numirii unui prefect UDMR in Covasna au fost facute impreuna. "Este vorba de orgoliul domnului Tariceanu si nu este normala decizia lui", a afirmat Munteanu.

×
Subiecte în articol: politic covasna balan