x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Miniștrii au aprobat reglementările privind noua structură a Guvernului și a ministerelor

Miniștrii au aprobat reglementările privind noua structură a Guvernului și a ministerelor

28 Dec 2020   •   20:38
Miniștrii au aprobat reglementările privind noua structură a Guvernului și a ministerelor

Cabinetul condus de Florin Cîțu a aprobat, în ședința de luni, o ordonanță de urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale. Actul normativ reglementează noua structură a Guvernului și a ministerelor.

Ordonanța de urgență a fost adoptată în ședința de Guvern de luni. Potrivit actului normativ, atribuțiile celor doi viceprim-miniștri vor fi stabilite prin decizie a prim-ministrului, iar cheltuielile necesare desfășurării activității se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, se înființează mai multe ministere, iar altele își schimbă numele.

Astfel apar Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului prin reorganizarea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Energiei prin preluarea activităţilor şi a structurilor specializate din domeniul energiei de la Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii prin reorganizarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene prin reorganizarea Ministerului Fondurilor Europene, Ministerul Educației prin reorganizarea Ministerului Educației și Cercetării și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării prin preluarea activității și structurilor specializate din domeniul cercetării și inovării de la Ministerul Educației și Cercetării, respectiv din domeniul comunicațiilor de la Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

În plus, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei îşi schimbă denumirea în Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, iar Ministerul Finanțelor Publice primește denumirea Ministerul Finanțelor.

Totodată, se înfiinţează Centrul Euro-Atlantic pentru Rezilienţă, organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Afacerilor Externe. Nu în cele din urmă, Autoritatea pentru Digitalizarea României trece în subordinea Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: noua structură guvernamentală