x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Apărării, audiat azi in Senat

Ministrul Apărării, audiat azi in Senat

de Jurnalul National    |    12 Sep 2007   •   00:00

Ministrul Apărării, liberalul Teodor Meleşcanu s-a prezentat astăzi, la orele 15, la audierile din Comisiile de apărare reunite ale Senatului şI Camerei Deputaţilor pentru a dă lămuriri in privinţa respectării procedurilor de achiziţionare cu tehnică aeronautică.

Meleşcanu s-a prezentat la Parlament insoţit de fostul purtător de cuvănt al ministerului şI de un reprezentant al Departamentului de Inzestrare. Audierea incepută astăzi are la bază o serie de sesizări legate de licitaţia controversată pentru avioanele scurt/mediu curier şI o serie de semnale ingrijorătoare privind programul de dotare cu avioane multirol a cărui valoare depăşeşte 3 miliarde de euro. Anterior, Meleşcanu declarase :

"Comisia a dorit să obţină informaţii cu privire la programul de achiziţii al ministerului in ceea ce priveşte domeniul aviaţiei. Voi veni, miercuri, la comisie insoţit de reprezentanţi ai Departamentului pentru armamente şi ai Statului Major al Aviaţiei pentru a le prezenta situaţia la zi şi ce ne propunem să facem in continuare".

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, social-democratul Cristian Diaconescu, declara, in 30 august, că senatorii au decis să il cheme la audieri pe ministrul Apărării, după ce au fost primite mai multe sesizări privind procedurile de achiziţionare a unor avioane. Vom reveni
  Â

×
Subiecte în articol: politic