x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Toader: Există prea multă preocupare faţă de eventuala mea demisie sau demitere

Ministrul Toader: Există prea multă preocupare faţă de eventuala mea demisie sau demitere

28 Mar 2019   •   20:15
Ministrul Toader: Există prea multă preocupare faţă de eventuala mea demisie sau demitere
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a afirmat că există prea multă preocupare faţă de eventuala lui demisie sau demitere.

"Constat faptul că există prea multă preocupare faţă de eventuala mea demisie sau demitere. Există viaţă şi după ministeriat!", a postat joi Toader pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a afirmat luni, la postul Antena 3, că există în partid "nemulţumiri serioase" faţă de activitatea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, însă a evitat să spună dacă acesta este vizat de o remaniere.

"Nu putem să vorbim de remaniere de ziua unui om. Există nemulţumiri serioase în partid în legătură cu domnul ministru Toader, mai mult sau mai puţin îndreptăţite, dar eu zic să aşteptăm să treacă şi zilele următoare pentru că s-a format un grup de lucru, o discuţie pe care a avut-o doamna Dăncilă cu domnul Timmermans pentru a duce la capăt discuţiile despre codurile penale şi alte ordonanţe pe care intenţionează să le mai dea Guvernul", a afirmat Dragnea.

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat joi că formaţiunea sa depune un denunţ penal la Parchet împotriva Ministerului Justiţiei legat de modificarea Codurilor penale.

"Astăzi, în baza declaraţiei Ministerului Justiţiei, facem un denunţ împotriva Ministerului Justiţiei şi a ministrului Justiţiei, care a minţit încă o dată pentru a salva PSD-ul. Şi facem un denunţ pentru fals în declaraţii, pentru obstrucţionarea instanţei de a continua demersul, pentru că dacă nu ar fi fost acel răspuns din partea ministerului că nu există astfel de modificări, instanţa ar fi continuat să judece litigiul pe care noi l-am deschis. Un al treilea punct, influenţarea declaraţiilor, pentru că e clar că cineva la nivel înalt din minister a încercat să influenţeze funcţionarul din minister care a semnat în numele ministerului acel document prin care afirma că nu există astfel de demersuri. Avem încredere că Procuratura va clarifica foarte rapid ce s-a întâmplat, cine a minţit şi care au fost motivele pentru care au minţit", a declarat Cioloş.

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare de pe Justiţie", iniţiată de 91 de deputaţi de la PNL şi USR a fost respinsă, pe 20 martie, de plenul Camerei Deputaţilor.

PNL şi USR au depus pe 27 martie, la Senat, moţiunea simplă intitulată "Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader". PNL şi USR solicită ministrului de Justiţie, Tudorel Toader, în moţiunea simplă "Justiţia - victimă sigură în mâinile lui Toader", să renunţe la modificările legislative "nocive", să sprijine iniţiativa de desfiinţare a Secţiei speciale de investigare a magistraţilor şi să respecte recomandările instituţiilor internaţionale, iar în caz contrar să demisioneze de urgenţă din funcţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: toader demisie demitere