x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mitrea: Nu am fost consultaţi despre desemnarea lui Emil Boc ca premier, ci doar informaţi

Mitrea: Nu am fost consultaţi despre desemnarea lui Emil Boc ca premier, ci doar informaţi

15 Dec 2008   •   00:00

Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, după o întâlnire a liderilor PSD şi PDL, care a urmat deciziei lui Theodor Stolojan de a renunţa la mandatul de a forma guvernul, că social-democraţii nu au fost consultaţi despre desemnarea lui Emil Boc ca premier, ci doar informaţi.



Mitrea a spus că situaţia creată de decizia lui Theodor Stolojan de a renunţa la mandatul de premier nu a fost menţionată în protocolul de guvernare încheiat de PDL şi PSD, întrucât gestul lui Stolojan nu putea fi prevăzut.

Senatorul PSD a afirmat că liderii PSD nu au fost consultaţi în legătură cu desemnarea de către şeful statului a preşedintelui PDL, Emil Boc, drept candidat la funcţia de prim-ministru în urma depunerii mandatului de către Stolojan.

"Nu am fost consultaţi, noi am fost doar informaţi", a spus Mitrea.

El a apreciat că Emil Boc, noul premier desemnat de preşedintele Traian Băsescu, "este mai mult un politician decât un economist".

Nominalizarea lui Boc schimbă lucrurile, sunt semne de întrebare cum va arăta guvernul
Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, înaintea întâlnirii reprezentanţilor PSD şi PDL la Senat, că nominalizarea lui Emil Boc în calitatea de premier desemnat schimbă "profund" lucrurile, el referindu-se la trecerea de la profilul lui Stolojan – de economist, la cel al lui Boc – de politician

"Pentru mine sunt semne de întrebare cum va arăta Guvernul în noua condiţie: un guvern mult mai politic. Nominalizarea schimbă profund lucrurile. Una e atunci când vorbeam de un premier care avea un profil de economist, de tehnician, când intram într-un an dificil econimic, alta este să avem un premier cu un profil politic. Schimbă mult lucrurile", a precizat Mitrea.

Întrebat dacă, în consecinţă, este nevoie de un economist de la PSD care să ocupe funcţia de premier, Mitrea a evitat răspunsul, precizând: "E nevoie de mulţi profesionişti".

Reprezentanţii PDL şi cei ai Alianţei PSD+PC s-au reunit, luni, la biroul preşedintelui Senatului, în format de coaliţie, pentru a analiza aspectele ce derivă din decizia lui Theodor Stolojan de a renunţa la funcţia de premier desemnat.
Mediafax

×
Subiecte în articol: politic premier mitrea